друкувати


Українці почали купувати більше сейфів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-01-10 10:44:31

Українці почали купувати більше сейфів і встановлювати їх у квартирах. На тлі фінансової кризи та недовіри банкам домашні схованки стають чимдалі популярнішими. Щоправда, за сейфи грошей доводиться викладати на 15 відсотків більше, ніж торік. У середньому вогнетривкий сейф із додатковим захистом коштує близько двох тисяч гривень. Як зараз зберігають свої заощадження, знає Веніамін ТРУБАЧОВ.

"Граждане, храните деньги в сберегательной кассе, если, конечно, они у вас есть".

Юрій ГОНТАРЕНКО слідував порадам героя фільму Леоніда ГАЙДАЯ. 35 тисяч гривень поклав до банку, так вони там і лежать - уже котрий місяць забрати не може. Зараз гроші тримає за дзеркальною шафою, поруч із документами - у сейфі. Вирішив його придбати з електронним замком. Вмонтований у стіну сейф - невеликий, але для збереження дрібних речей підходить ідеально.

Юрій ГОНТАРЕНКО, власник сейфу:
- Как делал ремонт в квартире, пришли мысли, что желательно установить для хранения, даже чтобы дети не залезли. Три, четыре, пять тысяч гривен - мало ли что, а вдруг в больницу надо будет, больше нет. А если, конечно, банк сможет сразу отдать деньги - я пришле, и мне нужна завтра сумма денег, и я точно уверен, что мне банк отдает эти деньги, то какой смысл мне здесь хранить деньги?

Іще кілька місяців тому сейфи купували переважно компанії для офісів, зараз більше встановлюють люди у квартирах.

Тамара БЕХТЕРЕВА-ПОПОВА, заступник директора магазину з продажу сейфів:
- Сейчас люди приходят и берут маленькие сейфы для собственного пользования. Увеличение где-то 25-30 процентов, в расчете на месяц. Вот мы берем последние два месяца. Продажа наших. То есть маленькие сейфы - они более ходки, но дорогие остались не у дел.

Користуються попитом таємні скриньки, які можна поставити у домівці. Вони вмонтовуються у меблі. Кріпляться за допомогою своєрідних болтів до стіни або підлоги - залежно від розміщення. Ці схованки негабаритні і з різними видами замків.

Тамара БЕХТЕРЕВА-ПОПОВА, заступник директора магазину з продажу сейфів:
- Модели идут под ключ, ключ плюс механический код, электроника, соответсвенно человек подбирает под себя, то, как ему удобно пользоваться.

Такі сейфи вбудовують у стіни. Їх теж почали розкуповувати. Але тут своя специфіка конструкції схованки.

Тамара БЕХТЕРЕВА-ПОПОВА, заступник директора магазину з продажу сейфів:
- Передняя панель должна быть усиленная, должна быть отбортовая, соответсвенно, крабовая система запирания, чем больше количество регелей - тем лучше для самого замка.

А ці вогнестійкі сейфи витримують температуру до тисячі градусів упродовж години. Але яким би надійним сейф не був, професіонал відкриє його за 15 хвилин. Тож аби захиститись від крадіжки, потрібно додатково встановити сигналізацію.

Олексій РОЖАНСЬКИЙ, директор охоронної фірми:
- Я бы рекомендовал, чтобы сигнализация была как у помещения, так и на сейф. Почему? Потому что это будет два барьера таких. Человек зашел в помещение, квартиру - сработала сигнализация, группа уже выехала, если все нормально - он даже не успеет дойти до того сейфа.

Це хоч і дорожче, але надійніше. Велика ймовірність, що охоронна бригада встигне приїхати або принаймні налякає грабіжника.

Ось такі сейфи називають домашніми - їх встановлюють переважно у квартирах. Якщо усередині зберігати гроші – то, обираючи схованку, рекомендується дотримуватись правила, що вартість сейфу має складати приблизно 15-20 відсотків від суми, яка там буде зберігатись.

Автор: Веніамін ТРУБАЧОВ
Джерело: Телеканал K1
Обговорити на форумі