друкувати


Здобутки українського боксу 2008 року

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-01-09 04:17:43

К1 продовжує підбивати українські спортивні підсумки 2008-го. Говорити про здобутки вітчизняних боксерів надзвичайно приємно. Вперше в історії професійного боксу одразу два рідних брати стали чемпіонами світу у надважкій вазі. Це українці Віталій та Володимир Клички. До того ж, країна знову побачила найвищу олімпійську нагороду у змаганнях боксерів. Тож зараз ми пропонуємо вам згадати переможні моменти українського боксу на міжнародній арені в "Одній історії" Яни Биховець.

Тріумфальне повернення Віталія КЛИЧКА. Український суперважковаговик Віталій КЛИЧКО, який не виходив на ринг 4 роки, тріумфально повернувся у великий бокс. Кличко-старший просто-таки побив на той момент чемпіона світу Семюеля ПІТЕРА. На ринзі нігерієць на прізвисько "нічний жах" отримав десятки ударів без відповіді. Він заледве тримав координацію, а обличчя так набрякло, що важко було розплющити очі. Отже, після 8-го раунду Пітер відмовився продовжувати бій і втратив свій титул. Нового чемпіона світу за версією WBC глядачі вітали стоячи.

Віталій КЛИЧКО, чемпіон світу за версією WBC:
Це був білет в один бік. Як би я програв зараз, мені б більше не дали шансу взяти реванш. Боксер сильний настільки, наскільки сильний його останній бій.

Переможна серія Володимира КЛИЧКА. Володимир КЛИЧКО - тепер володар одразу трьох чемпіонських поясів у важкій вазі. Останній КЛИЧКО-молодший виграв на початку 2008-го в поєдинку проти росіянина Султана ІБРАГІМОВА і став чемпіоном світу ще й за версією WBO. Титульний бій тривав усі 12 раундів. Боксери обережно прицілювалися один до одного, тому що кожен удар суперважковаговика може виявитися останнім. КЛИЧКО майстерно використав свою перевагу у зрості та вазі. Серія ударів у 8-му раунді - і Султан на підлозі рингу. В останніх раундах КЛИЧКО збільшує перевагу та перемагає за очками.

Володимир КЛИЧКО, чемпіон світу за версіями IBF, WBO та IBO:
Все, в принципі, проходило за планом.Може бути, що десь, в середині поєдинку, я повинен був більше використовувати свою праву руку. Але мені не можна було втратити баланс, інакше Султан ІБРАГІМОВ цю слабину відразу б використав.

Після цього бою Володимир КЛИЧКО двічі відстоював чемпіонські титули. Влітку українець нокаутував Тоні ТОМПСОНА, а наприкінці року виграв у Хасіма РАХМАНА - теж достроково. РАХМАН безпорадно стоїть біля канатів, а через кілька раундів падає на ринг. Потім - ще раз. Рефері зупиняє поєдинок.

Олімпійське "золото" Василя ЛОМАЧЕНКА. Вперше за останні 12 років українці виграли олімпійське "золото" в боксі. Його взяв Василь ЛОМАЧЕНКО у надлегкій вазі. Фінал із французом Хедафі ДЖЕЛЬХІРОМ був більше схожий на побиття - українець тричі відправляв противника в нок-даун. І вже в першому раунді при рахунку 9:1 рефері припинив бій. У Василя ЛОМАЧЕНКА - технічна перемога.

Василь ЛОМАЧЕНКО, олімпійський чемпіон з боксу:
Психологічний тиск серед супротивників, тиск атмосфери, олімпійського селища – ось це було саме складне. Хто справився з емоціями, той і виграв.

Автор: Яна БИХОВЕЦЬ
Джерело: Телеканал K1
Обговорити на форумі