друкувати


Раллі "Дакар - 2009". Рахунок смертей відкрито

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-01-09 03:16:32

Організатори ралі Dakar 2009 повідомили сумну новину - знайдено тіло французького мотоцикліста Паскаля ТЕРРІ (Pascal Terry), який зник у неділю.

Сорокадевятирічного мотоцикліста було знайдено мертвим в ніч з 6 на 7 січня. Як повідомляється в прес-релізі, тіло мотоцикліста було знайдено в дуже важкодоступному місці, в середині чагарникоподібної рослинності, в 15 метрах від його мотоцикла. Крім того, спортсмен був знайдений без шолома, з їжею і водою. Місцева поліція веде розслідування, щоб визначити причину смерті мотоцикліста.

Ралі "Дакар-2009" проходить з 3 по 18 січня 2009 року. Учасники перегонів їдуть по території двох країн Латинської Америки - Аргентини і Чилі - за маршрутом Буенос-Айрес - Вальпараїсо - Буенос-Айрес.

Загальна довжина маршруту - 9574 км. З них 5652 км - спецучастки. В "Дакар-2009" беруть участь мотоциклісти з Франції, Іспанії, Норвегії, Португалії, Латвії, Польщі, Нідерландів, Словенії, Чехії, Чілі, Швеції, Швейцарії, Бразилії, США, Уругваю, Австралії, Великобританії, Румунії, Туреччини, Італії, Німеччини, Аргентини, Греції, Канади, Мавританії, Бельгії, Китаю, Сербії, Словаччини, Литви, Намібії, Угорщини, Ірландії, Сирії, Мексики та Нової Зеландії. З виробників представлені Yamaha, KTM, BMW, Honda, Sherco, Gas-Gas, Kawasaki, Beta, Husqvarna, Suzuki, Jincheng.

У квадроциклічному заліку представлені Чехія, Іспанія, Франція, Італія, Нідерланди, Польща, Україна, Бельгія, Уругвай, Аргентина, Бразилія. З марок - Yamaha, Suzuki, Polaris, Can-Am і KTM.

Серед легкових автомобілів - десять російських екіпажів. У вантажівках РФ представляють три екіпажу - переможна команда Володимира ЧАГІНА, а також екіпажі Фірдауса КАБІРОВА і Ільгізара МАРДЄЄВА, все на КамАЗ.

Вже відомі результати шостого етапу, який проходив від Сан Рафаелю до Мендоси, кинув перед очі екіпажів 395 км спецділянок. Кращими серед мотоциклів цього дня знову була команда з "КТМ" – вони окупували всі три місця двоколісного подіуму.

Перший – француз ДЕПРЕ, далі іспанці – КОМА та ВІЛДАМОС. Першість у загальному заліку впевнено утримує КОМА.

У когорті легковиків таки стався "арабський гамбіт". Бахрейнський пілот БМВ Аль АТТІЯ привіз Де ВІЛЛІЄРСУ з Фольксвагену 5 хвилин, і став першим у четвер не лише на фініші етапу, а й у загальному заліку.

Туди ж, на вістря, проте у залік вантажівок, в’їхав легендарний витвір автоспортивних митців з міста Набережні Чолни - Камаз. КАБІРОВ, хоча й пропустив першим до Мендоси ЧАГІНА – стає лідером.

З історії перегонів: В 2008 році перегони були відмінені, причому лише за день до запланованого старту, який повинен був відбутися 5 січня. Відмінено з міркувань безпеки після того, як 24 грудня 2007р. троє невідомих озброєних людей розстріляли в Мавританії сім'ю туристів з Франції, які зупинились на обід в 250 км на схід від столиці країни. В результаті інциденту загинули 4 людини, одному чоловікові вдалося вижити. "Дакар-2008" повинен був пройти по території чотирьох країн, причому більше половини етапів доводилося саме на Мавританію. Це був перший випадок в історії "Дакара", коли було відмінено всі перегони - раніше відмінялись лише окремі етапи змагань.

Автор: Олег БОРОДАЧ, www.KOLOMYYA.org
Обговорити на форумі