друкувати


Volvo зробила всім передноворічний подарунок

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-01-08 03:55:32

У компанії Volvo явно вирішили отримати певні дивіденди із ситуації, що склалася на ринку. На початку різдвяної лихоманки публіка отримала можливість побачити абсолютно новий Volvo S60 Concept.

Перед нами постала, так би мовити, частинка майбутнього, яке зовсім скоро має стати справжнім. На цей седан компанія покладає великі надії, вважаючи, що в своєму сегменті, він буде лише одним з провідних гравців навіть незважаючи на серйозну конкуренцію з боку опонентів. У будь-якому випадку президент Volvo Cars Стівен ОДЕЛЛ передбачив подібний сценарій розвитку подій прилюдно.

Зовнішній вигляд концепту явно йде своїм корінням у минуле цієї моделі. Ще в 2000 році Volvo вперше представила седан S60, який навіть тоді створювався за мотивами купе, але з чотирма дверима. Дуже модна нині тема отримала своє продовження, і зараз ця ж концепція виглядає більш правдоподібно, хоча і звучить практично так само. Стівен ОДЕЛЛ зауважив, що "незалежно від того, де проживає клієнт, будь то США, Европа чи Росія, він вважає пріоритетними одні й ті ж якості". Так що новий виток у дизайнерських хитрощах компанії все одно залишиться інтернаціональним і однаковим для всіх ринків.

Для представленого концепту вирішили використати досить унікальний колір фарби, який навіть без підказки можна класифікувати як мідний. За паспортом він дійсно називається Warm Liquid Copper, або дослівно "гаряча рідка мідь". Завдяки цьому кольору можна досить легко виділити всі вигини кузова і дрібні хитрощі дизайнерів. До того ж він виглядає досить незвичайно й явно надає автомобілю особливий блиск. Більш того, Стів МАТТІН, директор з дизайну, додав, що "цей колір додатково проводить паралелі з багатою історією Швеції в області видобутку міді". Ось так.

Треба визнати, що цей колір дійсно дуже здорово підкреслює дизайн. Автомобіль виглядає досить зібрано, причому як спереду, так і ззаду. Зверху S60 Concept прикрашає панорамний дах, ззаду ж основну увагу привертають витончені ліхтарі і акуратні прорізи під вихлопні патрубки. Спереду форма фар для Volvo виглядає досить фривольно, але від цього автомобіль тільки виграє.

Що стосується профілю, то тут перш за все варто виділити 20-дюймові колісні диски цікавого дизайну, без яких загальне враження було б не таким особливим. Гальмівні суппорти, до речі, теж пофарбовані у мідний колір. Крім явних штрихів, є й замасковані особливості. Головна з них – алгоритм відкривання задніх дверей. Після натискання на кнопку двері починають відкриватися, як звичайно, але потім від кузова відокремлюється і передня її частина, після чого вона повністю з'їжджає в область заднього колеса. Тим самим звільняється досить значний простір для посадки, так як конструкція S60 Concept не передбачає центральної стійки.

Не обійшлося і без нововведень в області компанії безпеки. Фанатично покращуючи цю складову своїх автомобілів, шведи не хочуть скидати оберти і в своєму концепті представляють абсолютно нову систему, яка покликана оберігати беззахисних пішоходів. Поки що складно говорити, напевно, але судячи з усього, якщо пішохід вийде на траєкторію руху, а водій не зреагує, то система віддасть наказ про екстрене гальмування. Так що виходить, що автомобіль без вашого відома зробить спробу зупинитися. В цілому, для бойовиків S60 навряд чи підійде – ні зіткнень вам, ні наїздів на поганих хлопців.

Поява досить цікавої новинки очікується в січні 2009 року на автосалоні в Детройті, коли у всіх охочих з'явиться можливість своїми очима побачити план компанії на найближче майбутнє.

Матеріалізуватися у щось більш відчутне ця концептуальна модель повинна вже в 2010 році, коли її й планують запускати в продаж. Так що на долю нової S60 випали досить непрості випробування, адже час її появи не можна назвати спокійним. Однак це не повинно перешкодити їй стати новою віхою в історії компанії Volvo і підняти престиж бренду на нову висоту.

Автор: Артем БАРАНОВСЬКИЙ
Обговорити на форумі