друкувати


І.КРІЛЬ: депутати повинні слухати виборця, а не свого вождя

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-01-08 03:43:17

"Економічна та політична криза мають одну історію хвороби - неефективність та безвідповідальність державної влади. І для того щоб вилікувати державний механізм, у 2009 році необхідно перш за все змінити виборче законодавство", - вважає лідер Єдиного Центру, народний депутат України Ігор КРІЛЬ.

"У 2008 році Верховна Рада фактично не працювала", - зазначає народний депутат, - "Це призвело до того, що протягом року не приймались важливі законопроекти і парламент виявився не готовий до викликів економічної кризи. У 2009 році ми повинні змінити ситуацію і для цього прийняти закон про відкриті виборчі списки".

"Це дозволить суттєво оновити склад депутатського корпусу, послабити партійну диктатуру і змусити депутатів бути відповідальними перед виборцями" - говорить політик – "Депутат, який відповідає за свої дії перед виборцем, а не партійним вождем, набагато ефективніше працює у ВР".

"Система відкритих виборчих списків вже понад сто років ефективно працює в США та Великобританії. Цим шляхом пішли Польща, Чехія, Латвія, інші європейські держави. Якщо подібні зміни відбудуться в Україні – наступний парламент буде значно кращий за попередній", - підсумовує Ігор КРІЛЬ.

Обговорити на форумі