друкувати


Американський мільярдер продав останній пакет акцій в Ford

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-01-08 11:34:36

Американський мільярдер Керк КЕРКОРЯН продав свій пакет акцій Ford Motor Co. у розмірі 4,89%. Інвестор позбувся останніх 107 млн акцій Ford, передає Associated Press з посиланням на інвесткомпанію К.КЕРКОРЯНА TRACINDA.

Частка К.КЕРКОРЯНА у Ford Motor досягла максимуму в червні минулого 2008-го, коли на руках у нього знаходилися 6,49% автоконцерну. За акції Ford інвестор віддав в загальній складності $1 млрд.

Однак у жовтні підконтрольна КЕРКОРЯНУ Tracinda почала позбуватися паперів автовиробника після того, як справи в американської автоіндустрії стали стрімко погіршуватися. Згідно з матеріалами Tracinda, КЕРКОРЯН втратив на інвестиціях у папери Ford близько двох третин вкладеної суми – $650 млн.

Котирування акцій Ford впали з початку 2008-го на 66%. За підсумками торгів 29 грудня акції автоконцерну коштували на ринку $2,22. Незважаючи на значне падіння капіталізації, Ford залишається найстійкішою компанією "великої трійки", в котру, крім нього, входять General Motors і Chrysler.

Хоча збитки Ford за підсумками III кварталу 2008 року склали $129 млн, компанія заявила, що може поки що обійтися без федеральних кредитів.

Відносини 91-річного К.КЕРКОРЯНА з автопромисловістю і раніше складалися не зовсім вдало. У 2006-му Tracinda остаточно розпродала 10-відсоткову частку в General Motors, а у 2007-му компанія мільярдера зробила пропозицію про покупку Chrysler за $4,5 млрд, однак вона не увінчалась успіхом.

Автор: Соломон ЛІБЕРМАН, www.KOLOMYYA.org
Обговорити на форумі