друкувати


Країни ЕУ не могли дати згоду на прокладання Nord Stream

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-01-08 11:00:11

Глава МЗС Естонії Урмас ПАЄТА спростував твердження колишнього канцлера Німеччини Герхарда ШРЬЙОДЕРА, що всі країни Европейської Унії дали свою згоду на будівництво газопроводу Nord Stream і готові підтримати проект.

Коментуючи твердження ШРЬЙОДЕРА, що всі країни ЕУ вже погодилися на здійснення цього проекту і тепер відповідальністю кожного члена Унії є підтримка цієї позиції, ПАЄТ наголосив: "Країни ЕУ не могли навіть теоретично дати згоду на прокладку російсько-німецького газопроводу Nord Stream, оскільки досі не проведено оцінки впливу будівництва на навколишнє середовище. За словами глави МЗС Естонії, остаточне рішення буде прийнято тільки після отримання такої оцінки. Паєт пояснив, що всі країни ЕУ, через які повинен пройти трубопровід, бажають отримати оцінку впливу будівництва та управління газопроводом на навколишнє середовище.

Він закликав ЕУ до пошуків альтернатив у питанні постачань газу. Глава естонського МЗС вважає, що і Росія, і Газпром використовують нинішню кризову ситуацію із постачання російського газу европейським споживачам, тим самим намагаючись переконати Европу, що транзитним країнам довіряти не можна.

Автор: Соломон ЛІБЕРМАН, www.KOLOMYYA.org
Обговорити на форумі