друкувати


Будівельний сектор Британії суттєво зменшив оберти

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-01-06 02:00:39

Як показало спільне опитування Chartered Institute of Purchasing and Supply і Markit, будівельний сектор Великобританії у грудні 2008 року пережив різке зниження активності на тлі падіння цін на будинки що триває та кредитної кризи.

Як повідомляє Reuters, індекс активності в будівельному секторі в грудні знизився до 29,3 пункти з 31,8 пункти в листопаді. Це найнижчий рівень за весь час збору відповідних даних з 1997 року. Індекс залишається нижче позначки у 50 пунктів. Він відділяє зростання активності від спаду у секторі, вже десятий місяць поспіль.

"Подальше зниження світового попиту призвело найрізкішого спаду активності за всю одинадцятилітню історію складання індексу менеджерів із закупівель у будівельному секторі", – сказав Рой ЕЙЛІФФ, який очолює CIPS.

Аналітики очікують, що Банк Англії на цьому тижні понизить ключову процентну ставку з 2% річних на половину процента – найнижчого рівня з 1950-х років.

На закінчення відзначимо, подальше пом'якшення грошово-кредитної політики. Це повинно полегшити долю будівельного сектору, по якому сильно вдарило підвищення ставок, що викликане кредитною кризою, під які банки видають позики споживачам і корпораціям. Однак позитивних результатів доведеться почекати: банки видають кредити, як і раніше, неохоче.

Автор: Соломон ЛІБЕРМАН, www.KOLOMYYA.org
Обговорити на форумі