друкувати


У Коломиї потрібні кафе для малят

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-01-06 11:23:31

За статистикою народжуваність у Коломиї зросла, побільшало також і магазинів з дитячим одягом, іграшками. Багатшим та водночас і дорожчим став вибір літератури для малюків, навіть ліків. Але чомусь місць, де батьки разом із дітьми могли б відпочити, нема. І мова не про парки чи атракціони, а про таку, здавалося, банальну річ, як дитяче кафе. Можливо, влітку, коли тепло надворі, брак таких закладів і не особливо відчутний, але приходить зима...

Уявіть ситуацію, коли батьки вирішили зробити вишуканий як на наш час подарунок синові чи донечці – перегляд вистави в драмтеатрі. Вийшли з дому трохи раніше. Де ж провести час, який залишився до початку п’єси? Можна було б зігрітися горнятком чаю. І тут починається митарство закладами харчування: у "Казці" нема місця, наступне кафе не для малят, ще в іншому можна б і спробувати замовити щось, та аромат у повітрі, м’яко кажучи, не для дитячого носика, і так далі. Словом, залишається тільки прогулюватися туди-сюди. Або засадити чадо за комп’ютер в Інтернет-кафе. Але в такому разі насолоджуватися театральним мистецтвом муситимете вже самі, бо "За щучим велінням" значно нижче в рейтингу розваг коломийської дітлашні, ніж стрілялки.

У такій ситуації, крім комічного, можна побачити й комерційне. Хоча не зрозуміло, чому для місцевих підприємців такий бізнес не особливо привабливий. Або хіба не могло би бути в Коломиї якоїсь "муніципальної" дитячої кав’ярні, де і куточок з іграшками, і зелень, і багато місця для ігор, і корисне та смачне меню. Тоді й кошти надходили б у бюджет, і малим коломиянам радість. Радянська влада про це колись не забувала.

Автор: Оксана ПАЛІЙ, www.KOLOMYYA.org
Обговорити на форумі