друкувати


Нездатність політиків відмовитися від шкурних інтересів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2008-12-31 01:13:46

В УКРІНФОРМі відбулася прес-конференція "2008: політичні підсумки і прогнози", організована Фондом Демократичні ініціативи. У заході взяли участь: Ілько КУЧЕРІВ, директор Фонду Демократичні ініціативи, Ірина БЕКЕШКІНА (на фото), науковий керівник Фонду Демократичні ініціативи, Олександр ВИШНЯК, керівник фірми Юкрейніан соціолоджі сервіс.

Під час прес-конференції було оприлюднено результати експертного соціологічного опитування щодо політичних процесів, які відбувалися в Україні 2008 року та прогнозів розвитку подій на 2009 рік. Основні поразки України переважна більшість експертів віднесла у політичну площину.

Насамперед вони відзначили "нездатність політиків відмовитися від шкурних інтересів заради подолання наслідків світової кризи, війну між собою вищого керівництва держави, руйнування влади, бездіяльність гілок влади, нездатність політикуму діяти за елементарними правилами, демонстрацію безсилля Президента і його боротьбу з прем'єром на самознищення".

Економічна криза, руйнація гривні зазначалися експертами значно менше. Частина експертів зазначила в якості головної невдачі у зовнішній політиці відмову у наданні Україні Плану дій щодо членства в НАТО.

Автор: Андрій КАТРИН-МИХАЙЛЕНКО, www.KOLOMYYA.org
Обговорити на форумі