друкувати


2008-й рік для українського спорту

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2008-12-30 12:12:16

Цього року наші земляки та землячки збирали медалі і трофеї у різних країнах та континентах. Збирали завзято та за правом найсильніших.

2008-й рік запам'ятається українським спортивним уболівальникам, передусім, успіхами наших спортсменів на Олімпіаді у Пекіні, де наша команда зібрала багатий врожай медалей – 27, серед яких 7 – найвищого ґатунку.

Сестри Бондаренко у 2008-му році виграли Australian Open

Але окрім Олімпіади, рік, що минає, приніс ще багато успіхів українських спортсменів. Серед вітчизняних чемпіонів 2008-го – брати і сестри, а серед подій, які можна вважати найуспішнішими - колективні здобутки та величезні приємні несподіванки.

Успіх року: Від 1999-го український теніс чекав чогось подібного. З тією різницею що тоді Андрій Медведєв зупинився за крок від трону на "Ролан Гарросі", а цього січня сестри Бондаренко показали в Австралії всім – як в Україні вміють гуртом суперників бити. Звісно, парний розряд у серії Grand Slam не рівня одиночному? але важливо інше – український почин на такому високому рівні зроблено.

Впевненість року: Ще одна сімейна традиція відродилася у 2008-му – тандем "брати Клички" добряче нагнав жаху на суперників у ринзі. Віталій повернувся і моментально показав конкурентам хто справжній чемпіон WBC, Володимир цьогоріч тричі відстоював два інших пояса чемпіона світу. Всі без виключення поєдинки брати супроводжували впевненістю за підсумковий результат.

Брати Клички вперто йдуть до поставлених цілей

Тепер конкурентам-зеленим претендентам тільки й лишається, що патякати зі сторінок журналів. Брати на це дивляться з олімпійський спокоєм – всі навколо розуміють хто сьогодні у профі-боксі просто найкращий!

Полегшення року: Пережили, протрималися, відвоювали! Ось воно – гасло ще не проведеного Євро-2012. У червні нам стало гаряче від натяків президента УЄФА Мішеля Платіні, тепле літо провели у холодному поту, у вересні прийшло довгоочікуване полегшення – чемпіонат Європи в нас не відберуть, але контроль за якістю таки посилять.

Рік проведено в боях з інформаційними плітками та провокаціями з боку заздрісників, позбутися їх просто – потрібно лише показати УЄФА вміння наздогнати графік підготовки до цього турніру.

Навесні три українських клуби продовжать похід за Кубком УЄФА

Рекорд року: Чотири роки футбольних чекань, а потім перевершення усіх сподівань! Три клуби навесні в єврокубках – таке у нас було тільки одного разу, але цього разу показано рекордний клас! "Динамо", "Шахтар" і "Металіст" зметикували на трьох і видали на гора найбільшу кількість очок, зароблених українськими клубами в єврокубках.

І дарма, що Ліга чемпіонів навесні обійдеться без нас – шанси виграти Кубок УЄФА збільшуються втричі. Жереб суворий, але хто сказав, що ЦСКА і "Зеніту" було простіше…

На що здатна національна збірна України у відборі до ЧС-2010, стане зрозуміло вже наступного року, а поки що команда Олексія Михайличенка зробила такий собі плацдарм для досягнення своєї мети.

Джерело: ТСН
Обговорити на форумі