друкувати


Акція милосердя "Рука в руку"

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2008-12-29 05:21:25

З давніх-давен у народі до святого Миколая ставилися з особливою повагою, оскільки він другий після Бога заступник на землі. Та найбільше чекали його діти. Зимової ночі перед 19 грудня святий опускався по срібній вервичці з неба на землю. Сивобородий, у довгій золотистій накидці, він заходив до кожної хати і розкладав дітям під подушку свої чудові небесні гостинці. Та тільки ж несила святому відвідати за одну ніч усіх дітей, бо лише Бог може бути всюди нараз присутній.

Отож добрі люди, які люблять діток і святого Миколая, часто допомагають йому в добрій справі. І зовсім не гнівається святий угодник, а радіє, коли хтось навіть одягається так, як він, і замість нього прийде до дітей з подарунками, добрим словом та наукою. А ще коли його заступників якнайбільше між людьми і коли якнайбільше діток утішається дарунками в день його іменин.

Наше суспільство розділилося на бідних і багатих. Останніх, за статистичними даними, лише 3% загальної кількості населення, а бідних сьогодні майже 96%. І лише 8% населення балансує на межі між стабільним економічним становищем та відсутністю такого. Звичайно, такий розподіл не зовсім точний. До верстви бідних відносять і людей, які не мають навіть даху над головою, і сім’ї службовців, які отримують малу платню, та багатодітні родини. До багатих – тих, хто має змогу легко задовольнити будь-які свої потреби, і тих, кому доводиться максимально напружувати зусилля, щоб забезпечити родині гідне існування. Всі вони різні. І в кожній верстві населення народжуються і виховуються діти, також різні. Зі своїми поняттями про мораль, нормами поведінки, життєвими пріоритетами, інтересами та нахилами.

Шляхи дітей з різних верств населення можуть перетинатися, а можуть не перетнутися ніколи. Вони відвідують дошкільні заклади освіти або не відвідують їх, але також з різних причин, покинуті на вулицях. Ці діти навчаються в різних навчальних закладах: школах-інтернатах, звичайних районних.

Але ці всі перешкоди не заважають маленьким людям творити добро. З такою метою в НКВ I ст. №20 організували акцію милосердя "Рука в руку", де школярі з великою радістю і щирим серцем поділилися своїми іграшками, альбомами, олівцями з дітками, яким з різних причин не вистачає саме цього. В кожному класі за збір речей відповідали учні, з великим ентузіазмом і добротою ці дари відвезли в міський центр служб для молоді. Учні НВК №20 власноруч дарували дітям подарунки в честь святого Миколая. Запал у добрих дитячих сердечках загрівав усіх присутніх у холодний зимовий день.

Автор: Ірина ЮРЧЕНКО практичний психолог, Галина ВАСКУЛ, соціальний педагог
Джерело: "Коломийський вісник" для www.KOLOMYYA.org
Обговорити на форумі