друкувати


ХОРОШКОВСЬКОГО та ПИНЗЕНИКА можуть замінити, ОГРИЗКО та ЄХАНУРОВ – втримаються

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2008-12-29 12:44:42

Хоча у "коаліційних верхах " запевняють, що про поділ посад ще не домовилися, "кадриль " у виконанні БЮТ, НУ-НС і Блоку ЛИТВИНА набирає обертів. Першу перетасовку крісел (наразі не в Уряді) вже завершили. Попереду найцікавіше – заміна карт в урядовій колоді.

За неофіційною інформацією, у списку "на виліт " портфель керівника Держмитслужби "засвітився " одним з перших. Ким можуть замінити пана ХОРОШКОВСЬКОГО – питання на засипку. Або ще не придумали, або ж не поспішають "палити " кандидатів на це вельми важливе крісло. "Враховуючи роль Держмитслужби, скажімо, у наповненні бюджету, намагатимуться поставити свою, перевірену людину, в якій упевнені на сто відсотків ", – заявив директор політико-правових програм Центру РАЗУМКОВА Юрій ЯКИМЕНКО (на фото). За цією логікою, БЮТ (читайте: Прем’єр) мав би приберегти "митне " крісло для свого ставленика.

Навколобюджетні бої між Прем’єром і Міністром фінансів змусила засумніватися у тому, що чутки про можливу відставку Віктора ПИНЗЕНИКА плодяться на порожньому місці. "Фінансовий блок уряду певною мірою дисонує з лінією Прем’єр-міністра, – каже Юрій ЯКИМЕНКО. – Тому, очевидно, буде заміна ". Юрій ЯКИМЕНКО сумнівається у міцності рятівного кола для Міністра фінансів у вигляді кількох депутатів його партії у фракції БЮТ. ПРП не настільки потужна партія, щоб її представники у БЮТ могли не думати про своє подальше політичне майбутнє. "Вибір у них невеликий: або БЮТ, або те, що залишилося від Нашої України, з відповідною перспективою ", каже експерт. "Порвати " з БЮТ, захищаючи шефа (ПИНЗЕНИКА), – на це зважаться хіба що відчайдухи.

Президентський "пакет " (Міністр оборони і Міністр закордонних справ), швидше за все, залишиться без змін, прогнозує Юрій ЯКИМЕНКО. Каже: навіть якщо виникнуть питання щодо ЄХАНУРОВА й ОГРИЗКА, Президент знову внесе їхні кандидатури у парламент.

Автор: Андрій КАТРИН-МИХАЙЛЕНКО, www.KOLOMYYA.org
Обговорити на форумі