друкувати


Chrysler збанкрутує у березні 2009 року

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2008-12-29 11:16:51

Американський автовиробник Chrysler LLC може збанкрутувати, незважаючи на виділену урядом США фінансову допомогу.

"Зараз всім зрозуміло, що цей автовиробник продовжить нести збитки. Аж до березня 2009 року компанії доведеться нелегко. При цьому є всі підстави вважати, що невдовзі перед Chrysler знову постане примара банкрутства", – говорить професор фінансів Stern School of Business Ед АЛЬТМАН.

Схожої точки зору дотримуються й інші експерти. За словами аналітика JP Morgan Хімансу ПАТЕЛЬ, навіть допомога влади не допоможе Chrysler уникнути банкрутства. А аналітик Barclays Capital Брайан ДЖОНСОН вважає, що вирішальне значення для американського автовиробника стануть найближчі три місяці.

"Є всі підстави вважати, що Chrysler доведеться подати позов про банкрутство і розпродати частину активів. При цьому основним покупцем може виступити GM, у якого справи йдуть не так погано", – додав експерт.

На фоні цих побоювань міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's на початку цього тижня знизило корпоративний кредитний рейтинг Chrysler до СС – статусу, що означає, що "в даний час висока ймовірність невиконання емітентом своїх боргових зобов'язань".

Автор: Соломон ЛІБЕРМАН, www.KOLOMYYA.org
Обговорити на форумі