друкувати


Сотні компаній США скасовують новорічні вечірки через фінансову кризу

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2008-12-24 08:08:34

Економічний спад, вносить свої корективи у святкові плани американців. Власне, багато різдвяних та новорічних вечірок взагалі відміняються, особливо тих, що традиційно влаштовуються компаніями для своїх співробітників.

Новорічна корпоративна вечірка – це можливо єдиний час в році, коли офісні працівники можуть проявити себе з несподіваного боку. Але цього року, фінансова криза змушує багато компаній змінювати свої святкові сценарії. Як наприклад компанія "Кейн" у Балтиморі, основний бізнес якої – допомагати іншим компаніям переїжджати в нові офіси. Останніми місяцями цій компанії доводиться частіше вивозити майно збанкуртілих фірм, аніж організовувати гучні "відкриття".

Джим Дарфі співзасновник компанії, започаткував свій бізнес кілька десятиліть тому. І щороку вони проводили новорічні вечірки, які стали легендарними. Втім цього року, з фінансових причин, вечірку довелося відмінити. Зазвичай новорічна вечірка обходилась компанії у 30 тисяч доларів. Але зараз вони не можуть собі дозволити таких витрат, і причина не лише в грошах. Президент компанії "Кейн" зазначає:

"Ми приймаємо рішення скорочувати штат людей, і одночасно проводимо шикарну вечірку? Це якось неправильно".

З подібною проблемою зіштовхнулися сотні компаній по всій країні. Навіть Пентагон відмінив усі святкування через фінансові причини. "Американ Експрес" не буде проводити вечірок не лише цього року, але й наступного.

Фахівець із працезабезпечення Торі Джонсон каже, що ніхто не хоче влаштовувати гучних святкувань, а за кілька днів після цього оголошувати про скорочення штату.

А у компанії "Кейн" вирішили замість вечірки допомогти тим, кому ще важче. Джон Кейн каже, що половину святкового бюджету вони пожертвували благодійній організації:

"Свято це звичайно добре, але я краще вип’ю пива десь зі своїми друзями і буду знати, що зекономлені гроші підуть на кращі цілі ніж вечірка".

Джерело: Український портал в США
Обговорити на форумі