друкувати


Тимошенко назвала нову порцію банків-махінаторів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2008-12-24 05:34:39

Тимошенко назвала банки, які причетні до зловживань на українському фінансовому ринку. Зокрема, прем'єр назвала "Родовід Банк", "Альфа-Банк", "Укргазбанк", банк "Кліринговий будинок", "Єврогазбанк" і "Місто Банк".

"Вони підключили цілу мережу комерційних банків, за якими стоїть Фірташ (власник банку "Надра"), для тих же махінацій", - сказала вона.

Раніше прем'єр заявляла про причетність керівництва Національного банку і банку "Надра" до прискорення девальвації гривні. Вона сказала, що "все, що зв’язано сьогодні з падінням курсу гривні, це спеціальні спекулятивні операції, які плануються на валютному ринку України, організовуються за підтримки НБУ і деяких банків України".

Тимошенко наголосила, що в таких спеціальних банках, в тому числі і в "Надра", майже мільярд доларів лежить і чекає того моменту, коли гривня впаде і стане найдешевшою, яку тільки можна отримати в цій ситуації. "Як тільки гривня впаде, такі банки викинуть на ринок валюту і відбудеться заплановане зміцнення гривні".

У свою чергу, Фірташ заявив, що це дуже серйозні звинувачення і він збирається подати до суду на Тимошенко. За словами Фірташа, всі кошти від Національного банку були отримані під його особисту гарантію. Він підкреслив, що всі ці кошти пішли на виплату вкладникам та виплату зовнішніх боргів, повідомляє TCH.ua.

Обговорити на форумі