друкувати


"Солодка Даруся" сколихнула серця мешканців Коломийщини

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-12-22 03:32:11

Коломийський академічний обласний драматичний театр імені Івана Озаркевича святкує 160-річчя з часу свого заснування. У рамках відзначення цієї дати з 20 по 24 грудня в Коломиї триватиме І Всеукраїнський театральний фестиваль сценічних першопрочитань.

Якраз з цього приводу вчора Коломийський академічний обласний український драматичний театр ім.І.Озаркевича зібрав численну аудиторію на перегляд драми "Солодка Даруся", події якої реально й витончено відтворили артисти Івано-Франківського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім.І.Франка. Вистава на дві дії заставила пустити сльозу навіть хлопців. Приємно, що осторонь не залишилась молодь, яка зайняла добру половину місць. Глядачі довго не відпускали артистів й режисера зі сцени. Нагадаємо, що це не остання вистава.

Перший Всеукраїнський театральний фестиваль сценічних першопрочитань "Коломийські представлення" розпочався з 20 грудня й триватиме по 24 грудня 2008 року. Отож, 22-23 грудня 2008 р. відбудеться мюзикл М.Гоголя "Тарас Бульба" (18.00 год.), (14.00 год.), 23.12. – комедія А.Крим "Квартет для двох" (18.00 год.).

Ювілейні урочистості завершаться 24 грудня круглим столом на тему "Традиції і перспективи розвитку історичних театрів малих міст в контексті сучасного українського театрального руху і світових театральних тенденцій". Зберігаючи і примножуючи надбання засновників національного театрального руху, Коломийський театр ознаменував ювілейний рік новими творчими досягненнями і зростаючою популярністю і в Україні, і поза її межами. 2008 року театрові присвоєно ім'я його засновника – отця Івана Озаркевича. Цьогоріч він – єдиний колектив з України – представляв українське сценічне мистецтво на всесвітньому театральному фестивалі в м.Единбурзі (Шотландія). Нещодавно завершився ювілейний гастрольний тур, що охопив театральні сцени Києва, Донецька, Луганська, Кіровограда, Ніжина, Луцька та Рівного, повідомляє прес-служба РДА.

Обговорити на форумі