друкувати


До 100-річчя Степана Бандери: Майже сорок колективів, понад 70 виступів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-12-22 03:20:23

У фойє Будинку культури с.Матеєвців Коломийського району напередодні свята Андрея було вельми велелюдно. У фойє — тематична виставка, своєрідний фотозвіт бібліотек району про заходи, проведені протягом року, що минає, на відзначення столітнього ювілею Степана Бандери. А в глядацькому залі відбувся третій етап конкурсу-огляду, приурочений цій же даті.

Відкриваючи цей етап конкурсу, методист вищої категорії навчально-методичного центру культури і туризму Прикарпаття Світлана Лещишин, зокрема, зазначила, що колись за виконання патріотичної пісні тодішня радянська держава жорстоко карала вільнодумців і лише за вільної України стало можливим її вільне виконання і проведення таких конкурсів.

Відвідувачі концерту мали також змогу переглянути фільм Василя Нагірного "У вінок борця" про Степана Бандеру із циклу "Червоної Руси підкова золота", за який, до речі, автор одержав друге місце у всеукраїнському конкурсі.

А загалом, у 3-му етапі конкурсі-огляді взяли участь майже 40 аматорських колективів із Запруття і Гвіздецького напрямку, представивши на суд глядачів і авторитетного журі понад 70 номерів.

Заключний концерт кращих виступів патріотичної пісні аматорських колективів сіл Коломийського району, приуроченого до 100-річчя від дня народження Степана Бандери, в який ввійдуть кращі номери у різних жанрах за результатами трьох етапів, відбудеться 25 грудня 2008 року в Народному домі м.Коломиї о 14 годині.

Джерело: "Вільний голос" для www.KOLOMYYA.org
Обговорити на форумі