друкувати


Автомобілі з ялинками "зупинилися" на штрафмайданчику

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-12-20 12:52:46

Учора увечері одна з мобільних груп міліції в рамках проведення профілактичних заходів під умовною назвою "Ялинка" у Надвірнянському районі Івано-Франківщини затримала два автомобілі, що перевозили хвойні деревця в Закарпатську та Одеську області.

Відтак є велика ймовірність того, що новорічні ялинки прибудуть до місця призначення або з запізненням, або ж узагалі далі не поїдуть. Правоохоронці зараз проводять ретельну перевірку щодо законності придбання ялинок. І в одному, і в іншому випадку супровідні документи явно не відповідали дійсному вантажу. Зокрема, судячи з документів, водій автомобіля "Форд-Транзит" перевозив у Закарпатську область 100 новорічних ялинок метрової висоти. Насправді ж кожне деревце на час перевірки було удвічі вищим. Це означає, що під час відпуску ялинок були свідомо допущені махінації, пов’язані з оплатою.

Правоохоронці не полінувалися перерахувати й значно більшу кількість ялинок у вантажівці, що прямувала в Одеську область. У супровідних документах, представлених водієм, вказувалося, що в машині 700 хвойних дерев, натомість після перерахунку їх насправді виявилося близько півтори тисячі. Співробітники підрозділу боротьби з економічною злочинністю з’ясовують обставини, за яких проводився відпуск ялинок з лісового господарства. у зв’язку з виявленими фактами порушень, пов’язаних з заготівлею, відпуском і перевезенням ялинок, зауважуємо, що незаконні дії цього характеру можуть стати підставою для порушення кримінальної справи за ст.246 Кримінального кодексу України "Незаконна порубка лісу", повідомляє ЦЗГ УМВС України в Івано-Франківській області.

Обговорити на форумі