друкувати


Інформаційний випуск "Події дня", 18 грудня

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-12-19 10:16:01

Коломию таки торкнулася економічна криза. Це стосується зростання безробіття, невиплати заробітної плати і проблем в бізнесі. Про це говорили на розширеній прес-конференції. Ініціатором її проведення є міськрайонний центр зайнятості.

Українці песимістично оцінюють свої перспективи, переважну більшість вже зачепила економічна криза особисто. Такого висновку дійшли експерти Інституту Горшеніна після проведення всеукраїнського дослідження "Соціальна захищеність українців". Як йдеться у повідомленні, за результатами дослідження, економічна криза позначилася на 77% громадян України. Експерти зауважують, що водночас матеріальне становище населення змінилося несуттєво порівняно з тим, яким воно було на початку цього року.

Понад усе люди сьогодні бояться не втрати роботи чи заощаджень, а істотного зниження рівня життя, тобто купівельної спроможності. 79% опитаних відчули на собі підвищення цін, частішими стали випадки затримки зарплати, на що скаржаться 29% респондентів. Понад 20% опитаних вказали на зменшення зарплати.

Зимові речі та ковдри привезла до Коломиї партія захисту прав людини. Загалом одесити передали понад 20 тон допомоги. Це вже друга партія подарунків. Перед початком навчального року з Одеси привезли шкільні форми та канцелярію для дітей. Саме тоді і було прийнято рішення про ще одну партію допомоги. Розподіл гуманітарної допомоги на власні очі бачили наші журналісти.

Дитячі українські книги цього року отримають малюки 13-ти дитсадків міста Коломиї. Такий подарунок дошкільнята матимуть на Святого Миколая. До речі, цю благодійну акцію, щорічно за допомогою коломийських спонсорів, організовує патріотка українського слова, союзянка Ганна Жибак.

Щороку з хатини у Пістині, Косівського району розпочинає свою ходу Україною Святий Миколай. У його оселі є все необхідне для святкування. Тут і кімната умільців, і поштове відділення. Дітлахи можуть у будинку виготовити святкові листівки та поштівки.


Завантажити сюжет ...

Джерело: Телерадіокомпанія "НТК"
Обговорити на форумі