друкувати


Чемпіони з Печеніжина

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-12-18 11:33:35

Минулої суботи у Муніципальному центрі дозвілля відбулося вшанування лауреатів футбольного сезону-2008. Дехто поповнив власну колекцію не одним, а одразу декількома призами. Серед них – печеніжинські "Карпати". Футболісти з Коломийщини стали переможцями другої ліги і серед дорослих, і серед юнацьких складів, а відтак отримали кубок за тріумф у комплексному заліку.

"Карпати" вразили усіх не стільки фактом своєї перемоги, скільки легкістю, з якою вони її досягли. За весь сезон вони зазнали лише однієї поразки, у Підгір’ї. Тож вітання з чемпіонством печеніжинці приймали задовго до фінішу. Порівняно з попереднім сезоном дорослий склад піднявся у турнірній таблиці на дві сходинки.

Повернувшись торік на обласну арену після 16-річної перерви, печеніжинські "Карпати" одразу здобули "бронзу". Попереду фінішували косівська "Гуцульщина" та ФК "Підгір’я", якому дебютант поступився тільки одним очком.

У міжсезонні в команді відбулася чималенька ротація. Втім залишилися на провідних ролях Р.Гаврилюк, К.Гаврилюк (на двох вони відзначилися 16 голами), Горук (граючий тренер), Волошенюк, Михасюк, Шевчук… До них додалися відомі за виступами на більш високому рівні Белей, Сенич, Лящовський, М.Турянський, Тріщук та ін.

Запропонований печеніжинцями темп, суперники не витримали. "Карпати" встановили рекорд сезону, вигравши з травня по серпень 11 матчів поспіль! До того ж, команда домоглася стовідсоткового результату у домашніх стінах. Вдало виступили печеніжинці і в розіграші кубка області, діставшись півфіналу. На цій стадії вони поступилися іншому представнику Коломийщини – “Кадоган-Дельті” з Гвіздця.

Усі ці досягнення стали можливими завдяки президенту "Карпат", підприємцю Дмитру Лащуку, який ще й на футбольне поле виходить. Він самотужки тягне печеніжинський футбольний віз. Разом з ремонтом місцевого стадіону "Колос" сезон 2007 року коштував йому майже 150 тис. грн.

Керівник клубу усвідомлює, що виступи у 1 лізі потребуватимуть ще більших витрат, та він сподівається на вдалий дебют. До речі, в обласній еліті Печеніжин востаннє був представлений ще у 1986 році.

Футбольний сезон 2007 року у селищі з більш як 5-тисячним населенням було закрито 16 листопада товариським матчем місцевої команди з ветеранами львівських "Карпат". Він приніс нічию – 1:1. Окрім футболістів, чисельну публіку розважали відомі артисти Кривень, Попелюх та гуморист Савчук…

Автор: Ігор КОСТЮК
Джерело: "Західний кур'єр"
Обговорити на форумі