друкувати


Peugeot/Fiat (об'єднана)

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-12-17 07:18:30

Франція та Італія, розглядають можливість об'єднання Peugeot-Citroen та Fiat, для протидії кризи в автомобільній галузі. У випадку підтвердження інформації, внаслідок злиття Pegeot і Fiat виникне автомобільний концерн, який за своєю величиною займає четверте місце в світі. Нині обидві компанії спільно щорічно виробляють понад 6 млн. авто. Що приблизно відповідає обсягами виробництва їх німецького конкурента Volkswagen.

На думку аналітиків, такий італійсько-французький дует не позбавлений підстав, оскільки обидва підприємств контролюють значну частину ринку малолітражних автомобілів. Крім того, не можна говорити про раптовий спалах "кохання" – концерни вже зараз мають два спільних підприємства. Минулого тижня керівник Fiat Серджіо МАРЧІОННЕ заявив, що його компанія має потребу в партнері, лише б вижити в довгостроковій перспективі.

Нагадаємо, згідно із прогнозами голови Fiat, до кінця кризи у світі залишиться лише шість виробників. Згідно з словами С.МАРЧІОННЕ, незалежність в умовах кризи стає невигідно і автовиробники будуть змушені об'єднуватися.

Автор: Соломон ЛІБЕРМАН, www.KOLOMYYA.org
Обговорити на форумі