друкувати


Позовна заява в суд не надійшла

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-12-16 11:23:57

Два роки тому розпорядженням тодішнього голови Івано-Франківської ОДА Р.Ткача церкву в с.Кийданцях було передано релігійним громадам УАПЦ і УГКЦ для користування, як значилося в розпорядженні, "відповідно до окремо укладених договорів". Графік користування конфліктною церквою мала розробити й довести до відома обох громад Коломийська райдержадміністрація, вона ж зобов'язана була укласти договори. Контроль за виконанням розпорядження обласного начальства поклали на голову РДА М.Вінтоняка.

Райдержадміністрації знадобилося рівно два роки, щоб відреагувати на отриманий з області папір. Розпорядження Р.Ткача датоване 24 жовтня 2006 р , а 24 жовтня 2008 р. з надр РДА вийшла нарешті позовна заява в господарський суд Івано-Франківської області. Судячи з неї, кийданецька громада УАПЦ не сприйняла це розпорядження серйозно. Греко-католиків і далі до церкви не допускали. Отже, районна влада просила високий сул посприяти в укладенні двох окремих договорів двома громадами відповідно до розпорядження голови ОДА. Іншими словами, від футболила марудну справу людям у мантіях.

Однак футбольний пас вийшов якийсь дивний. Відповідач, тобто громада УАПЦ, і третя сторона, тобто громада УГКЦ, позовну заяву одержали заздалегідь до судового засідання й з дня на день чекали повістки в суд. Повістка не приходила. Чекають тиждень, два, три... їде стурбований представник греко-католиків до обласного центру довідатись, що той суд думає собі, коли вже нарешті з волить порядок і законність навести. І чує приблизно таке; та ви що, дядьку, з дуба впали? Ніхто нам ніякої заяви не присилав стосовно вашої церкви.

Представник греко-католиків тоді в райдержадміністрацію: як же так могло статися, що заяви в суді немає?! І чує від державного службовця приблизно таке: ти мудак, будеш мені ще тут ходити, голову морочити...

Фе, як негарно. Тим паче що сказано це було перед самим недавнім Днем прав людини. Яке в нашому районі, як і всі такі свята, гідно вшановують.

Джерело: "Коломийська правда"
Обговорити на форумі