друкувати


І ожили дві скрипки

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-12-15 12:04:40

Ученицю Гвіздецької школи мистецтв (Коломийського району) Наталочку Деделюк сміливо можна назвати яскравою зірочкою на творчому небосхилі . Дівчинка незабаром може скласти конкуренцію багатьом зіркам українсько естради. Бо попри свій юний вік, уже завоювала перемогу в багатьох творчих конкурсах.

- Наталочка почала виявляти інтерес до співу з трьох років ,- розказує мама дівчинки Марія Степанівна. – Брала в руки щось подібне на мікрофон і перед дзеркалом зображала співачку. Рухами і мімікою передавала те, про що співає. Отож без жодних сумнівів я привела доньку до нашої школи мистецтв. Вважаю, що й пощастило з учителькою. Галина Шкреметко, яка веде клас бандури, навчила Наталю не тільки чути кожну ноту, але й відчувати її…

- У нас – чудовий педколектив, прекрасні вихованці, - каже директор школи мистецтв Ігор Довганюк, - Перемоги наших дітей – це, звичайно, результат спільної праці педагогів і вихованців, це наш спільний результат.

- Узагалі виховати вокаліста не так просто, - зізнається Галина Василівна. – Із ним мають працювати не лише фахівці з музики і співу, але й хореографії, акторської майстерності та інші. Тож уявіть собі, якою талановитою має бути 14- річна дитина. Щоб на самих відчуттях зіграти на сцені Івасюкову "Баладу про дві скрипки"!

Наталя Деделюк брала участь у конкурсах "Прикарпатські діаманти" (Коломия), "Золотий тік" (Галич), "Прикарпатські соловейки" (Івано-Франківськ), "Водограй". Вона з успіхом пройшла відбірковий міжрегіональний тур Ялтинського фестивалю "Південний експрес".

Вчителька Галина Шкреметко увімкнула апаратуру. Наталя співала про дві скрипки так, наче перевтілювалась то в один, то в інший інструмент…

Автор: Софія ОНИКІВСЬКА, www.KOLOMYYA.org
Обговорити на форумі