друкувати


Передплата – це для нас святе

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-12-15 11:14:28

Я.Савчин, начальник Коломийського поштового центру №3 про хід передплатної кампанії:

Для нас це, можна сказати, святе, ми ж не бюджетна організація, а на госпрозрахунку, мусимо заробляти самі на себе. Чим більше газет і журналів потрапить у кожну родину, тим і ми багатші будемо. Часи тепер не ті, що раніше, коли я й сам, працюючи на "Сільмаші", передплачував шість газет для себе і чотири для дітей. Однак останніми роками справи начебто налагоджуються, щороку кількість передплатників збільшується відсотків на десять, не менше. Так що не панікуємо.

Якщо порівняти цьогорічну кампанію з торішньою, то трохи відстаємо. Але й почали її пізніше — затягнулося з узгодженням тарифів. Ціни на видання знову зросли, яку газету не візьмеш у руки — читаєш про кризу. Люди й задумуються, шо вибирати: матеріальне чи духовне? Хоча, повторюсь, справи не аж такі погані, пресу передплачують, особливо "Порадницю", "Газету по-українськи".

Поштовий центр №3 займається не тільки передплатою. Доставка пенсій, доплати постраждалим від повені, марки, конверти, грошові перекази, пакунки з усього цього формується наш внутрішній бюджет. І торгівлі продуктами не цураємось, люди у віддалених селах, де крамниць обмаль, ще й дякують пошті за таку послугу.

Чи вистачає цього бюджету для зарплатні? Не зовсім. Середня зарплатня в нашому центрі №3, який обслуговує Коломийський, Снятинський і Городенківський райони, нижча, ніж середньо-українська в галузі. Вимушені працювати неповний робочий день, подекуди лише по чотири години. Досягнення вже те, що затримок з виплатою немає, стараємось і місячні премії давати людям.

Джерело: "Коломийська правда"
Обговорити на форумі