друкувати


У коломийській ратуші продумують план заходів до ювілею Степана Бандери

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-12-15 10:56:31

Власне, такий план заходів уже складено, він містить майже три десятки пунктів, однак в організаторів майбутніх урочистостей час від часу виникає потреба зустрітись і дещо відкоригувати. На останній такій зустрічі в ратуші під проводом начальника відділу з питань внутрішньої політики Володимира Єрохіна коригували якраз дати урочистостей біля пам'ятника С.Бандері й святкового концерту в Народному домі.

У першопочатковому варіанті збір біля пам'ятника намічали на 29 грудня, у Народному домі — на 1 січня. Проте в процесі зустрічі дати начебто змістились: спочатку концерт (30 грудня), а потім пам'ятник (1 січня). Та хтозна, чи й цей варіант остаточний, оскільки все залежить від невідомих наразі дати й години урочистостей у с. Старому Угринові й Івано-Франківську. Куди Коломиї пасувало б відправити представницьку делегацію.

Стосовно формування делегації в членів робочої групи були різні думки. Кунівець Володимир Янкевич за те, "щоб кожна школа йшла зі своєю хоругвою", щоб участь у поїздці взяли всі члени міськвиконкому й депутатський корпус у повному складі, подаючи громаді гідний приклад. Янкевича слухали не лише з цікавістю, але й зі скепсисом. У школах розпочнуться канікули, зібрати вчителів зі старшокласниками буде важкувато. Виходило так, що трохи в незручний для народу день народився провідник ОУН, акурат 1 січня...

Що цікавого відбудеться в Коломиї в рамках святкування сотих роковин С.Бандери окрім віча і концерту? Круглий стіл з лідерами політичних партій і громадських орга¬нізацій, спортивні студентські ігри, конкурс малюнків... На 17 грудня заплановано провести навіть таку відому старшому поколінню форму інфор¬мування труд..., перепрошую, учнів, як єдиний політдень.

А центрами святкувань у нашому краї будуть, зрозуміло, Старий Угринів й Івано-Франківськ. Тут очікують прибуття Президента України Віктора Ющенка, який мав би взяти участь у відкритті пам'ятника Степанові Бандері в обласному місті й оголосити указ про присвоєння провідникові ОУН звання Героя України. Якщо попередній президент Леонід Кучма визнав за необхідне присвоїти Героїв Юрієві Бойку й Тетяні Засусі, то чому б і Степана Бандеру не поставити в один ряд з такими шанованими людьми?

Джерело: "Коломийська правда"
Обговорити на форумі