друкувати


У Карпатах відбулася зустріч експертів України та Польщі

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-12-13 01:12:44

У гірському містечку Яремче відбулася зустріч експертів Секретаріату Президента України, Канцелярії Президента Республіки Польщі, міністерств закордонних справ та освіти і науки обох країн щодо створення Міжнародного центру зустрічей української і польської студентської молоді, яку провів голова Івано-Франківської обласної ради Ігор Олійник.

Ідея створення Міжнародного центру, яка була зініційована Івано-Франківською обласною радою спільно з Прикарпатським національним університетом імені Василя Стефаника та Варшавським університетом, отримала підтримку Президентів України та Польщі ще у листопаді 2007 року.

Місцем розташування Центру обрано ділянку спортивно-оздоровчого комплексу Прикарпатського національного університету в селищі Микуличин, що розташоване у мальовничому куточку Карпат і стане справжнім культовим місцем туристичних мандрівок української та польської молоді.

Тут передбачається створити осередок зустрічей молоді обох країн для проведення дискусій, семінарів, конференцій та реалізації спільних проектів. Це сприятиме налагодженню співпраці та формуванню партнерських стосунків молоді сусідніх країн.

Експерти одностайно схвалили пропозицію про підготовку проекту Центру молоддю. Тому було прийняло рішення розпочати конкурс серед студентів факультетів архітектури. Протягом першого півріччя 2009 року молоді архітектори України та Польщі матимуть змогу втілити свої ідеї у загальну концепцію будівництва Центру.

Учасники зустрічі також запропонували запровадити для кращих молодих архітекторів нагороди Президентів обох країн, повідомляє Освiтнiй портал.

Обговорити на форумі