друкувати


На Введення відкрили "Світанок"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-12-13 10:53:03

Якщо сільраду у селі можна знайти за державним прапором, то останнім часом з’явилася ще одна прикмета: там, де різнокольорові повітряні кульки, там відкривають новий дитячий садочок. На саме Введення кольоровими кульками був прикрашений вхід в одну із будівель у Воскресинцях.

— Ще півтора року тому, — зазначив у своєму виступі на урочистостях з нагоди відкриття дитячого садочка "Світанок", Воскресинцівський сільський голова Любомир Білейчук, — розпочалися роботи з реконструкції шкільного приміщення, де раніше розташовувалися два класи і майстерня, під дитячий садочок. Витрачено до півтори сотні тисячі гривень. Планували відкрити його урочисто ще у вересні, але завадила стихія. Ще не все довершено, однак основний обсяг робіт виконано і діточки вже можуть його відвідувати. Частково вирішено нашу проблему, адже досі доводилося дітей водити у міські дитсадки.

Поскільки відкриття нового дошкільного закладу приурочене до одного із дванадцяти найважливіших християнських свят — Введення Пресвятої Богородиці до Ієрусалимського храму, то отець Іван перед посвяченням приміщення відслужив невеликий молебень, а саме свято якнайкраще перегукувалося з сьогоднішньою подією. Як і Яким та Анна відвели трирічну Марію до храму, так і батьки привели своїх малих діточок до садочка, щоб виховувати їх у любові до Бога, — висловив сподівання-побажання священик.

— Відкриттям цього садочка, — наголосив у своєму слові голова райдержадміністрації Михайло Вінтоняк (на фото), — ми завершуємо цьогорічне введення в дію нових дошкільних закладів. А наступний рік покаже, що ми зможемо зробити для розвитку як дошкільної, так і загальної освіти у районі. Варто сказати, що з 13 садочків, які цьогоріч відкрили в області, нашому районові належить шість. Ми не стали очікувати, коли держава виділить на такі заходи кошти, а шукали у селах приміщення, які можна невеликим коштом пристосувати під цю шляхетну справу. Не стали і затягувати з відкриттям садочка у Воскресинцях, хоча тут ще вдосталь роботи. Якщо порахувати всі виконані роботи, то кошторис сягатиме мільйона гривень, а нам спільними зусиллями вдалося вкластися у суму до двохсот тисяч.

Як це було й в інших дитячих садочках, від районної влади і відділу освіти для потреб школи і дитсадка подарували озвучувальну систему. Начальник районного регіонального контрольно-ревізійного відділу, депутат районної ради Галина Білейчук, для якої Воскресинці є ще й малою батьківщиною, подарувала для дітвори цілу велику коробку (з-під телевізора) м’яких іграшок.

У святі взяли також участь заступник голови РДА Мирослав Мацьків, начальник районного відділу освіти Іван Терлецький і методист з дошкільного виховання райво Оксана Ворощук, але церемоній більше розводити не стали. Розрізавши стрічку, приступили до освячення приміщення і його огляду, але, згідно з традицією, першим перетнув поріг маленький майбутній вихованець дитячого садочка (на Введення першим до хати має зайти молодий чоловік).

Автор: Олег ПРОСКУРЯКОВ,
Джерело: "Вільний голос" для www.KOLOMYYA.org
Обговорити на форумі