друкувати


Рік Гоголя узяв старт

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-12-12 11:38:06

У Корницькій ЗОШ Коломийського району, згідно з колективними формами методичної роботи району, під керівництвом завметодкабінетом Л.Татарінової відбулось засідання районного методоб’єднання учителів зарубіжної літератури. Семінар на тему "Викладання літератури в контексті інших видів мистецтва" базувався на вивченні творчості Гоголя і присвячений 200-річчю з дня народження письменника.

Учителі с.Дзьомбак та Я.Ганущак на відкритих уроках вміло поєднали надбання театру, кінематографу, живопису, музики та літератури, показали багатогранність таланту нашого великого співвітчизника, зацікавили учнів його особистістю та творчістю.

Застосування інтерактивних технологій та сучасних засобів інформації допомогло масово залучити школярів до пошуку, співпраці, творчості. Переконливим доказом цього була інтелектуальна гра. Вінок Гоголю сплели учасники зі своїх знань та творчих здібностей. Конкурси чергувалися з музичними паузами, під час яких виконувались улюблені українські народні пісні М.Гоголя. Організатор та керівник хору хлопчиків "Гамалія" та ансамблю дівчат М.Гопчук доклав чимало зусиль, щоб виконані пісні стали справжньою окрасою свята. Оправою, фоном дійства були: виставка учнівських ілюстрацій до творів М.Гоголя, які оформила вчителька малювання с.Угорська, вітрина експонатів "Умілі руки", організована вчителем трудового навчання І.Литвинчук, куток читача з рідкісними виданнями творів М.Гоголя, обладнаний бібліотекарем М.Гопчук.

За словами гостей, семінар був корисний та потрібний. Він залишив приємні враження про школу, учнівський та учительський колективи.

Ювілейний рік М.Гоголя узяв старт. Є надія, що фініш буде багатий успішними здобутками. Тож підхоплюйте естафету, шанувальники творчості Миколи Гоголя.

Автор: Марія МЕЛЬНИЧУК, заступник директора Корницької ЗОШ
Джерело: "Вільний голос" для www.KOLOMYYA.org
Обговорити на форумі