друкувати


Євросоюз подає руку

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-12-12 11:32:11

Коломийщину відібрано до вісімки районів Прикарпаття, які стали учасниками проекту ЄС та Програми розвитку ООН "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду". Бюджет проекту — понад 13 млн. євро. У червні проведено перший семінар. Також було підписано угоду між РДА, райрадою в ПРООН про партнерство й оголошено конкурс для участі в проекті. Заявки подали 32 сільські і селищні ради. У серпні проводився фінальний відбір. До проекту включено Пилипи, Рунґури, Жукотин, Голосків, Отинію.

Днями координатори проекту з Івано-Франківська провели в РДА тренінг з ефективного управління громадськими організаціями.

Заступник голови РДА Нестор Печенюк закликав представників громад пришвидшити реєстрацію, бо часу для запуску проекту залишилося мало.

Розподіл фінансування такий: 50% кошторису (до 10 тисяч доларів) проплачує єврокомісія, 45% — місцевий бюджет та 5% — громада населеного пункту.

Наразі попереду йдуть Рогатинський і Городенківський райони. Вже цього літа вони отримають від єврокомісії кошти. Пора поквапитися й нам.

Автор: Гр. ОРДИНЕЦЬ, "Вільний голос" для www.KOLOMYYA.org
Обговорити на форумі