друкувати


В яких випадках слід викликати швидку допомогу

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-12-06 12:26:34

Швидка медична допомога надає цілодобову екстрену медичну допомогу дорослому та дитячому населенню на догоспітальному етапі при нещасних випадках, які загрожують життю та здоров’ю. Виїзна бригада прибуває на місце виклику за 15 хвилин у Коломиї і за 30 – в сільській місцевості.

Ми не видаємо листків непрацездатності, не здійснюємо експертиз алкогольного чи наркотичного сп’яніння, не виконуємо консультативних обстежень і не даємо рекомендацій для наступного лікування.

Швидку допомогу слід викликати:

– при нещасних випадках із тяжкими пошкодженнями тіла, механічних травмах, ураженнях електрострумом і блискавкою, опіках, теплових і сонячних ударах, відмороженнях і замерзаннях, під час потопання, потрапляння предметів у дихальні шляхи, при отруєнні, спробі самогубства чи вбивства;

– якщо виникає загроза життю: раптова втрата свідомості, великі кровотечі, розлади серцево-судинної та дихальної діяльності; гострі психічні розлади із агресивними діями, небезпечними для життя хворого та тих, хто поруч; судомні стани;

– ми перевозимо породіль у пологовий будинок, а також хворих, які потребують термінової та госпіталізації в лежачому стані (на ношах), до лікарні за направленням дільничного лікаря.

Під час виклику слід указати точну адресу, прізвище, ім’я, по батькові потерпілого чи хворого, а також причину виклику; своє прізвище, номер телефону.

При хронічних захворюваннях, підвищеній температурі (крім випадку, якщо хвора дитина) звертайтеся в поліклініку або викликайте лікаря додому від 8.00 до 12.00 год. за тел.: вул.Шухевича – 24757, вул.Шевченка, 38 – 32849, вул.Родини Крушельницьких, 28 (дитяча поліклініка) – 22508, бульвар Лесі Українки, 43а (стоматполіклініка) – 24601.

Станція не вимірює кров’яний тиск, не знімає електрокардіограму, не робить ін’єкцій за призначенням лікарів, не перевозить хворих до чи з поліклініки.

Ці правила обов’язкові для всіх, хто потребує послуг швидкої медичної допомоги. До порушників вживатимуть заходи.

Джерело: "Коломийський вісник" для www.KOLOMYYA.org
Обговорити на форумі