друкувати


Вчора відкрили міст через річку Черемош зруйнований стихією

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-12-06 10:01:23

За рекордно короткий термін відбудовано і на місць раніше запланованого строку відкрито залізничний міст через річку Черемош на перегоні Завалля-Вижниця (Львівська залізниця), що був зруйнований цьогорічною липневою повінню. Про це Міністр транспорту та зв’язку Йосип Вінський заявив сьогодні, 5 грудня, під час урочистого відкриття руху поїздів на відновленому об’єкті.

"По всій цій постраждалій від стихійного лиха області ми відновили рух, — наголосив Йосип Вінський. — Зараз ми дійсно можемо сказати: цей об’єкт — саме та точка, відкривши яку, ми можемо дійсно констатувати, що проїзд всією територією Львівської області відновлено", — підкреслив Міністр.

Підрозділи Державної спеціальної служби транспорту та львівські залізничники, які виконували мостовідновлювальні роботи, справились із завданням за рекордно короткий термін — чотири місяці замість запланованих п’яти (при цьому подібні об’єкти зводять за два роки).

Таких показників, зауважив Йосип Вінський, вдалося досягти не лише завдяки використанню новітніх технологій будівництва, а й злагодженій та чіткій роботі військових та залізничників. Рух по цьому залізничному мосту вкрай важливе для мешканців регіону, адже міст з’єднує два районні центри — Снятин та Вижницю.

"Ми довели, що вміємо будувати і якісно, і швидко, — наголосив Йосип Вінський. — Я хочу особливо подякувати залізничникам в погонах і без, які за дуже короткий термін, випереджаючи графік на місяць, закінчили усі необхідні роботи. Я вдячний підрозділам Державної спеціальної служби транспорту за оперативну і важку роботу", — підкреслив Міністр.

Над відновленням металевого залізничного мосту підрозділи Державної спеціальної служби транспорту працювали цілодобово, за будь-якої погоди, мешкаючи у спеціально облаштованому наметовому містечку.

Перед військовослужбовцями були поставлені завдання відвести потік води від зруйнованої опори залізничного мосту, влаштувати тимчасову дамбу для організації будівельно-монтажних робіт на пошкодженій ділянці, влаштувати тимчасову під’їзну дорогу до залізничного мосту, а також провести роботи з подрібнення зруйнованої опори вибуховим способом та вивезення уламків, повернення русла річки Черемош до безпечного напрямку, охорона мосту тощо.

"Відкриття руху на мосту — це найкращий подарунок для усіх нас напередодні новорічних і різдвяних свят. Я радий, що в транспорті працюють люди, які мало говорять, зате багато роблять добрих справ", — зазначив Йосип Вінський, побажав усім щастя, здоров’я і вручив залізничникам та фахівцям Держспецтрансслужби нагороди за самовіддану працю. "Бажаю, щоб ця дорога була вічною", — наголосив Міністр.

Водночас Йосип Вінський наголосив, що подальше відновлення мосту та укріплення берегів річки Черемош ще триватиме весною, коли погодні умови дозволять проводити відповідні роботи. Для поїздів (і пасажирських, і вантажних) рух — безпечний, підкреслив Міністр, повідомляє Міністерство транспорту та зв'язку України.

Обговорити на форумі