друкувати


Інформаційний випуск "Події дня", 4 грудня

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-12-05 10:53:00

Коломийські військові підписують шефську угоду із учнями ЗОШ №8. Вони планують співпрацювати із молоддю, для того щоб юнаки знали і розуміли що таке армія. Захід провели урочистий, адже він відбувся напередодні відзначення 17-ї річниці Дня збройних сил України.

Відправити дитину до дитячого садочка завжди болісна процедура і для батьків, і для дітей. Аби полегшити цей процес, у Коломийському дошкільному закладі №16 створили групу сімейного типу "Ластів'ятко". Тут разом можуть виховуватися братики та сестрички різного віку: і малеча, і старші. Про переваги такого методу виховання дізнавалася Галина Досин.

Сьогодні християни відзначають Введення в храм Пресвятої Богородиці - одне з 20 головних свят. В його основі лежить церковний переказ про введення Діви Марії в Єрусалимський храм. Згідно з ним, батьки Діви Марії, праведні Іоаким і Анна, до старості були бездітні, але, одержавши звістку про народження дитини, вони вирішили присвятити її Богу.

Згадки про святкування Введення в храм Пресвятої Богородиці зустрічаються вже в перші століття християнства в переказах палестинських християн. У них розповідається про те, що свята цариця Олена побудувала храм на честь цієї великої події. Згадки про свято є і в працях святителя IV століття Григорія Нісського. У VII столітті свято було включене в церковний календар.

Усі без винятку українські політики викликають роздратування у чверті мешканців великих міст України. Антирейтинг політиків укладено на основі опитування "Першої рейтингової системи". До першої п’ятірки антирейтингу, крім Президента, потрапили Прем’єр-міністр, два представники Партії регіонів (включно з її лідером) та міський голова Києва. Очолив список політичних фігур, котрі найбільше дратують громадян, Віктор Ющенко. Чверть виборців заявили, що президент викликає у них роздратування. Друге місце посіла Юлія Тимошенко. Її показник – 17%. На третій сходинці антирейтингу опинився Віктор Янукович із 8%. Усі інші політики суттєво відстали від трьох лідерів. Четвертим із показником 3% роздратованих громадян став ще один представник Партії регіонів Нестор Шуфрич. На п’ятій позиції мер Києва Леонід Черновецький.

Коломийські борці стали володарями кубку Польщі. 27-30 листопада в польському місті Краснік проходив відкритий Кубок Польші з вільної боротьби. Брали участь наші спортсмени і міжнародному турнірі у Тернополі. Про результати змагань у сюжеті.

В Коломиї закінчився 2-й етап студентських ігор присвячених 100-річчю від дня народження Степана Бандери. У фіналі з волейболу зустрілися дівчачі команди з 7-ми коломийських Вузів. Перемогу здобули студентки політехнічного коледжу, на другому місці педагогічний коледж, третіми стали дівчата з медичного коледжу. З початку року в Коломиї вже провели баскетбол та волейбол. У лютому планують організувати настільний теніс, весною будуть проводити міні-футбол, крос та легку атлетику. Організував перші студентські ігри в Коломиї міський відділ у справах молоді та спорту.

Коломийська міська рада повідомляє, у зв'язку з впорядкуванням торгівлі на ринку "Торговиця" та інших прилеглих до ринку територіях з 6 грудня 2008 року буде заборонено заїзд автотранспорту з овочами, фруктами та сільськогосподарською продукцією (крім зернових культур). Торгівля цими товарами буде здійснюватися на облаштованому новозбудованому ринку по вулиці Атаманюка, 11.


Завантажити сюжет ...

Джерело: Телерадіокомпанія "НТК"
Обговорити на форумі