друкувати


Не зберігайте гроші в слоїках

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-12-04 01:39:55

Як лише виник ажіотаж з приводу фінансової кризи і люди ринули до банків забирати свої вклади, поширилися чутки про збільшення кількості квартирних крадіжок. Мовляв, злочинців привабили накопичення, які стали зберігатися вдома...

Скажімо, одразу 30 тисяч гривень позбувся один приватний підприємець зі Снятинщини. Ці гроші він зберігав в одному місці, до того ж ключ від будинку не був захований надійно. Цим і скористався, як потім з’ясувалося, один його знайомий. Хлопчина, дев’ятикласник, часто бував у цьому помешканні. Господар навіть допомагав йому фінансово, бо хлопець з багатодітної незаможної сім’ї. Наразі слідство встановлює, чи він заздалегідь вирішив обікрасти чоловіка, чи, зайшовши до нього черговий раз і побачивши, що вдома нікого немає, знайшов ключ від будинку і потрапив до хати. Гроші також зберігалися так, що знайти їх йому вдалося без особливих зусиль.

Міліція затримала злодійкуватого парубка. Однак поки це сталося, більшу частину грошей він устиг розтринькати, відвідуючи більярдні, сауну, інтернет-клуби тощо. Потерпілому наразі вдалося повернути лише близько семи тисяч гривень.

Нещодавно співробітники міліції затримали по суті на гарячому двох молодих людей — хлопця та жінку, які обкрадали квартири. Обоє вже раніше судимі. Наразі їх підозрюють у скоєнні двох крадіжок із помешкань людей. Під час останньої вони викрали золотих виробів на понад вісім з половиною тисяч гривень та 15 тисяч гривень готівки. Завдяки оперативності міліції золото і 12 тисяч гривень потерпілим повернули. Але невідомо, чи отримають своє майно потерпілі від першої крадіжки, коли здобиччю злодіїв стали золоті вироби на суму майже вісім тисяч гривень.

Тому міліція звертається до людей з проханням не зберігати великі суми грошей вдома та подбати про захист свого помешкання.

Джерело: Галичина
Обговорити на форумі