друкувати


На вулицях побільшає міліціонерів?

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-12-04 01:07:39

З метою попередження випадків посягання на майно і особисті речі громадян міліція щодоби залучає на охорону громадського порядку на вулицях та інших громадських місцях максимально можливу кількість особового складу. Збільшення чисельності патрульних нарядів в Івано-Франківську та найбільших райцентрах області має стати одним з заходів недопущення вуличних пограбувань, а також оперативного реагування на повідомлення громадян про правопорушення та злочини.

Не є таємницею, що наслідки економічної кризи можуть спонукати деяких відчайдухів вдатися до протизаконних дій, зокрема, грабежів та шахрайства. У цій ситуації правоохоронці докладають щонайбільше зусиль, щоб люди відчули себе захищеними, а за найменшої необхідності могли розраховувати на негайну допомогу міліції.

З іншого боку, ущільнення міліцейських патрулів підвищує ефективність при першочергових заходах у розкритті злочинів, які вже сталися. Тільки за вчорашній вечір це відчули на собі двоє осіб, що наважилися на вчинення пограбувань. Одного з них, неодноразово судимого мешканця Івано-Франківська, оперативники карного розшуку міськвідділу міліції затримали в мікрорайоні Пасічна що називається за гарячими слідами. Після повідомлення потерпілої дівчини про те, що невідомий молодик на вулиці вихопив з її рук жіночу сумку, патрулі блокували навколишні вулиці і незабаром затримали зловмисника. Кримінальник перевіряється на причетність до вчинення аналогічних злочинів.

Тим часом цього ж вечора івано-франківські міліціонери припинили злочинні дії іншої особи, яка незаконно заволоділа мобільними телефонами. Санкціоновано арешт 26-річного чоловіка.

У зв’язку з зареєстрованими фактами скоєння цього роду злочинів міліція звертається до громадян з проханням бути обачними та обережними у спілкуванні з малознайомими чи незнайомими особами, особливо увечері і у малолюдному місці. Постарайтеся у пізній час уникати неосвітлюваних вулиць, не давати в руки мобільні телефони незнайомцям, які просять передзвонити. Якщо так сталося, що ви допізна на роботі чи дозвіллі, то скористайтеся послугами таксі, повідомляє ЦЗГ УМВС України в Івано-Франківській області.

Джерело: Коломийська оДПІ, "Вільний голос" для www.KOLOMYYA.org
Обговорити на форумі