друкувати


Отримали бойове хрещення

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-12-04 12:46:17

З липня цього року на Коломийщині офіційно працює громадська рада. Що собою являє це об’єднання — про це в розмові кореспондента "Вільного Голосу" з його керівником Михайлом СТОВП’ЮКОМ.

— Пане Михайле, розкажіть, будь ласка, як було створено громадську раду?
— Це зініціював голова районної ради Дмитро Неміш. Головам сільрад була дана вказівка вибрати найавторитетніших людей з кожного села, які знають, так би мовити, зсередини всі проблеми села, а також користуються повагою своїх односельців, є ініціативними, енергійними. Нам вдалося зібрати кістяк громадської ради й вибрати її правління. Так, до правління увійшли директор Підгайчиківського спиртзаводу Анатолій Далибожик, який нас консультує й допомагає в економічних питаннях, Оксана Селезінчук, мешканка Верхнього Вербіжа, яка пройшла навчання в бізнес-центрі, Іван Шургалюк з Воскресинців — створив штаб цивільної оборони, активною позицією також себе зарекомендував Олег Ярема із Загайполя, Володимир Янішак із Угорник, Ігор Воловський із Сідлища, Ольга Матковська із Отинії, Надія Вахняк із Гвіздця, Олена Бакай — методист райво. Як бачите, в своєму складі маємо досить чисельну освітянську групу.

— Що вже вдалося зробити за цей час?
— Під час липневої повені наша громадська рада пройшла бойове хрещення й хочу відзначити, що ми себе таки добре зарекомендували. Завдяки злагодженій роботі ради було зібрано й надано допомогу людям, які постраждали від стихії. Допомогу цю виділило СП "Галка". Так, із Нижнього Вербіжа 22 особам видали по 500 гривень і кавові напої, такі ж суми отримали у Верхньому Вербіжі — 12 осіб, у Дебеславцях — 10, у Воскресинцях — 6, також їздили на Верховинщину, де вручили людям загалом 19 тис. грн. Відтак надали грошову й матеріальні допомоги працівникам МНС і УМВС, які допомагали постраждалим під час повені.

— Що плануєте на найближчий час?
— Передусім доукомплектувати громадську раду, щоб до її складу увійшли представники з кожної сільради. Відтак створимо комісії, скажімо, комісію економічного розвитку, куди ввійдуть активні підприємці, люди, які мають досвід у веденні с.-г. галузі, будівництва, щоб розробити проекти економічного розвитку сіл. Буде в нас комісія з охорони здоров’я з пересувним діагностичним центром, освітянська комісія. Громадська рада Коломийщини реагуватиме на проблеми, які становлять загрозу майбутнім поколінням, особливо це стосується стану довкілля, адже в наших планах — створення природно-заповід¬них зон на території району. До того ж, ми активно співпрацюватимемо з усіма ланками влади, особливо в цей нелегкий час, щоб спільно подолати всі труднощі.

Автор: Марія БІЛОГІРСЬКА, "Вільний голос" для www.KOLOMYYA.org
Обговорити на форумі