друкувати


Історичний успіх "Металіста"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-12-04 10:10:36

Набравши в трьох матчах групового турніру Кубка УЄФА сім очок, харківський "Металіст" вперше в історії здійснив прорив на єврокубкову весну.

Ворота на замку. Двох перемог і однієї нічиєї вистачило "Металісту" для того, щоб за тур до фінішу групових матчів забезпечити собі путівку в 1/16 фіналу другого за рангом єврокубкового турніру. Причому, зберігши в грі з "Олімпіакосом" ворота на замку, кіпер і капітан слобожан Олександр Горяінов встановив своєрідний рекорд: в груповому турнірі м'яч поки так і не побував у його сітці. "Сьогодні доводилося постійно бути на чеку, - розповідає 33-річний воротар. - Греки постійно шукали свій шанс у контратаках, але наші захисники вміло створювали штучний офсайд. А от під час розіграшу стандартних положень було досить непросто. Але нічого, справилися".

Маркевич: "Всім дякую!" Головний тренер "Металіста" Мирон Маркевич також був у піднесеному настрої. "Ми виграли один із самих складних поєдинків у цьому сезоні, зумівши дотиснути "Олімпіакос" в кінцівці, - зізнався наставник, який двічі поспіль завоював в Харкові бронзові медалі чемпіонату України. - У нас було чимало моментів, щоб забити і раніше, але Сергію Валяєву, Руслану Фоміну і Жажі не вистачило лише чуть-чуть. І все ж таки мене не залишало відчуття, що ми всеж таки вирвем ці три очки. Просто дуже не хотілося залишати питання невирішеним до виїзду до "Бенфіке". До речі, готуватися до заключного матчу групового турніру ми будемо в Португалії, куди вилітаємо вже 12 грудня, за шість днів до матчу ".

"Щастя все-таки більше" "Я дуже радий. І не тільки тому, що саме мені вдалося забити вирішальний м'яч. Радий за всіх нас, - сяяв від щастя після гри автор єдиного гола у ворота "Олімпіакоса" Едмар.

- Ми дуже багато працювали. Провели, напевне, найбільш успішний рік у кар'єрі. Наші успіхи очевидні: крім виходу на єврокубкову весну ми також займаємо друге місце в чемпіонаті України. Тепер можна трохи розслабитися, перевести дух. Втома відчувається, але щастя все-таки більше".

Подарунок до весілля. До речі, хавбек "Металіста" відзначився не тільки на футбольному полі, де у двох поспіль єврокубкових матчах йому вдалося забити переможні голи. Найближчим часом 28-річний бразилець готується відсвяткувати весілля, і тепер, коли головні завдання першої частини сезону вирішені, навряд чи що-небудь перешкодить здійсненню цих планів. "Поїдемо на весілля до Едмара всією командою, - жартує за партнера захисник харків'ян Олександр Бабич, який, залікувавши травму, у грі з греками вийшов на заміну. - З лавки запасних дивитися такі матчі дуже складно. Хлопці добре попрацювали".

Компліменти від Вальверде. Шанобливо відгукнувся про гру харків'ян і іспанський наставник "Олімпіакоса" Ернесто Вальверде. "У господарів організована команда, що грає з великим бажанням і віддачею, - не скупився він на похвалу. - "Металіст" багато пресинг, охоче застосовує зустрічний відбір. До того ж, у суперника дуже надійна лінія оборони. В якійсь мірі це стало для нас несподіванкою, але тепер я можу сказати, що у цього клубу є все, щоб пройти в Кубку УЄФА далеко. Так що вітаю свого колегу із заслуженою перемогою".

Чим допоможе "Металіст"? "Що стосується нашої команди, то, на мій погляд, "Олімпіакос" заслуговує більшого, - додав Вальверде, за два проведених у Харкові дня приділивши чимало уваги спілкуванню з пресою. - Це була важка, нервова гра з рівними шансами на успіх. Ми зробили все, щоб перемогти і часом показували солідний футбол. Однак для перемоги цього виявилося недостатньо. Так, ми намагалися виграти, але у нас не все виходило. Можливо, суперник був просто хитріший. Втім, у нас залишилися непогані шанси на вихід з групи - достатньо вдома обіграти "Герту". А якщо "Металіст" допоможе в Лісабоні, то згодиться і нічия ".

Джерело: uefa.com
Обговорити на форумі