друкувати


Усе починалося з ідеї

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-12-03 09:17:23

Інститут управління природними ресурсами — перший у Коломиї вищий навчальний заклад. І він відзначає свій перший 10-літній ювілей. З цієї нагоди у стінах головного корпусу інституту відбулося урочисте зібрання.

Отець Юрій благословив викладачів і студентів. А оскільки урочистості відбувалися в день св. Михайла, молодий душпастир подарував ювілярам образ архістратига Михаїла.

На елегійну ноту присутніх налаштував вокальний ансамбль інституту "Елегія".

До слова запрошено голову ради власників закладу Василя Вівчарика. Він згадав про обставини формування інституту, ініціаторів його заснування — Михайла Наконечного, Василя Ткачука, Василя Глаголюка, Володимира Паранюка, Лева Перовича та інших.

Все починалося "з коліна", — мовив пан Вівчарик. — Інститут не мав свого пристанища, не було навіть де готувати документацію. Тут своє плече підклав директор гімназії Йосип Матковський, — надав приміщення. Тепер ВНЗ дожився до власного, але доброчинців не забуває.

Про становлення інституту, про викладачів, котрі з ентузіазмом прилучилися до його розвитку, вів мову ректор, професор Іван Шувар. Ішлося й про співпрацю з іншими вищими навчальними закладами.

Важливість професії землевпорядників підтвердив заступник голови обласної ради Юрій Романюк. Адже ще десять років тому земля майже нічого не вартувала, на тлі ідеологічних баталій та економічного спаду до неї просто нікому не було діла. А нині вона — найбільша цінність.

Привітав ювілярів заступник начальника головного управління земельних ресурсів області Дмитро Стефінко. Він говорив про постійну запотребованість спеціалістів від земельних ресврсів. Серед великої мережі державних землевпорядних організацій в області є ще 70 приватних. Отже, без роботи ніхто з випускників не залишиться. Було б завзяття і бажання.

Голова "Просвіти" Василь Глаголюк згадав добрим словом колишніх керманичів області Михайла Вишиванюка й Зіновія Митника, котрі дали закладові "зелену вулицю".

Виступали на урочистостях викладачі й студенти. Всі висловлювали тверду впевненість, що заклад успішно обмине рифи і ніякі шторми не поламають вітрила їхньому кораблю.

Автор: Іван ДЖИНДЖУРА, "Вільний голос"
Обговорити на форумі