друкувати


Листопад. Коломия. Фестиваль

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-12-02 03:30:33

Коломиї пощастило не тільки на багату культурно-мистецьку спадщину. Наш Іван Богдан першим дістався до американського континенту. Наша писанка-єдина у світі й давно вже стала візитівкою гостинної покутської столиці. А ще Коломия має найстаріший в Україні музичний фестиваль – імені Анатолія Кос–Анатольського. Кінець листопада у Коломиї завше приносить не тільки ностальгію за теплом – вона, ностальгія, дуже гармонійно лягає на ноти фестивалю.

Уже 22–ий раз Коломия входить у зиму незабутніми фестивальними мелодіями. З легкої руки професорів Львівської консерваторії Юрія Ясіновського і Олександра Козаренка музичний фестиваль отримав постійну прописку в Коломиї і став справжнім мистецьким дійством для багатьох шанувальників високої музики.

Цьогоріч фестиваль відкривали, власне, його ініціатори – професори, а також дружина Кос–Анатольського Надія Кос і колишній завідувач міськвідділу культури, нині – керівник театру поезії "ОРФЕЙ" Сергій Козлов. Привітав учасників фестивалю і їхніх шанувальників у залі міський голова Юрій Овчаренко.

Музиканти з різних регіонів України представили публіці кращі зразки української і зарубіжної класики, давню і найсучаснішу музику. Муніципальний симфонічний оркестр під керівництвом Богдана Іванчука свій феєричний виступ подарував глядачам з нагоди власного 80–річчя. Протягом чотирьох днів кращі музикознавці й віртуози дарували поціновувачам музики справжню насолоду.

Автор: Софія ОНИКІВСЬКА, www.kolomyya.org
Обговорити на форумі