друкувати


Криза плакала і ридала…

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-12-01 11:54:39

…бо тут, на святі з нагоди завершення хліборобського року, їй не залишалось нічого, як лиш визнати власну безпорадність. Передові сільськогосподарські підприємства Коломийського району ТзОВ "Прут-Генетик" і "Прометей" поклали страшну фінансову кризу "на лопатки", і в цьому можна було переконатись на урочистостях, організованих для колективів їхніми керівниками - Петром і Орисею Книшуками. За щедрими столами зібрались механізатори, комбайнери, тваринники, будівельники, овочівники, кухарі, пасічники, працівники току, ставкового і мясопереробного господарств. Усіх їх, мешканців Матеєвців, Семаківців, Корнича, Перерова, Замулинців (Коломийський р-н), Балинців, Борщева, Тулуків (Снятинський р-н) та інших сусідніх сіл, обєднала не тільки любов до споконвічної хліборобської праці, але й турбота їхніх керівників про землю.

У вітальному слові депутат обласної ради Петро Книшук подякував людям за працю і наголосив, що такі врочисті підсумки селянського року вже стали доброю традицією у господарствах.

- Ще недавно ми з вами дбали про те, як посіяти, зібрати, зберегти, а нині вже час думати про майбутній урожай ,- зазначила Орися Книшук (на фото), вітаючи трударів, бажаючи їм щедрих ужинків не тільки на хліборобській, але й на життєвій ниві. Керівники поіменно подякували за сумлінну працю усім ветеранам, працівникам різних галузей господарств, наголосили, що, незважаючи на складні погодні умови, вдалося зібрати гарний урожай.

Гості свята – заступник голови Коломийської райдержадміністрації Богдан Болюк і начальник управління сільського господарства і продовольства Коломийської РДА Петро Соповський також адресували працівникам полів і ферм щирі зичення, вручили Почесні грамоти. Привітав трударів і депутат районної ради Любомир Красничук.

Того святкового вечора зал переповнювали теплі слова і гарні побажання. Голови сіл, чиї землі обробляють господарства "Прут –Генетик" і "Прометей", директори тамтешніх шкіл, колеги, друзі не шкодували добрих слів на адресу трударів і їхніх керівників. Про високу культуру хліборобства і фаховий рівень господарювання свідчить і те, що тут "виросли" вже четверо заслужених працівників сільського господарства: сам Петро Книшук, Іван Барчук, Василь Дранчук і Василь Курліковський.

Гарного настрою всім додавали пісні у виконанні заслуженого артиста України Михайла Попелюка, оркестрові композиції "Гуцулії" та жарти ведучого- заслуженого артиста України Миколи Савчука. Свято набирало обертів, щоб трудовий люд мав що згадувати всю зиму, щоб мав натхнення для наступного веснування…

Автор: Софія ОНИКІВСЬКА, www.kolomyya.org
Обговорити на форумі