друкувати


До 100-річчя Бандери. Другий етап — в Отинії

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-12-01 09:39:58

ІІ етап районного огляду-конкурсу, присвяченого 100-річчю з дня народження Степана Бандери, заклади культури продовжили у Будинку культури с-ща Отинія. В ньому взяли участь аматори клубних установ цієї округи.

Перше слово мала Стефанія Данилець — голова місцевого "Союзу українок", яка звернулась до молоді зі щирими словами заклику любові до України, національної гордості за своїх героїв з вірою у краще майбутнє.

Розпочали огляд аматори клубу села Угорники, які представили уривок з п’єси Корнія Волоха "Папочка" у виконанні підготовчої групи народного аматорського драмколективу "Горно", керівник — Віталій Крицький. Чудова акторська гра дітей не залишила нікого байдужим. Таким же майстерним було виконання пісні В.Івасюка "Мальви" Вікторією Кириловою, тому члени журі були одностайними у своїй оцінці і запросили цих виконавців до участі в заключному концерті.

Загалом у конкурсі взяли участь 20 закладів культури, було представлено художнє читання, солістів, дуети, тріо, квартети, вокальні ансамблі, хор та народний аматорський ансамбль пісні і танцю "Прикарпаття".

Хороший рівень виконавської майстерності показали: соліст клубу с. Торговиці Іван Тимчишин, який виконав "Реквієм" на музику Б. Сташківа; ансамбль клубу с. Лісної Слобідки з повстанською піснею "Ой тямлю, тямлю я той час", керівник Тетяна Черкас; жіночий ансамбль Будинку культури села Лісний Хлібичин з повстанською піснею "Ой у лісі", керівник Марія Романюк; дует Оксани Бабіїв та Олени Гелетюк клубу села Коршів, які виконали пісню Глінки "Гуде вітер вельми в полі".

Окремо хочеться відзначити роботу отця Василя Павлика, який за дуже короткий час роботи в клубі села Глибока підготував чудове тріо, яке виконало "Пісню глибоцьких патріотів", що супроводжувалась руханками у виконанні дітей. Під його керівництвом були представлені: соліст Михайло Андрейкін Будинку культури села Виноград з піснею Верменича "Йшли селом партизани", а також жіночий вокальний ансамбль клубу села Нижня Велесниця, де о. Павлик допомагає на громадських засадах. Пісню "Любіть Україну" на слова В. Сосюри, музика Б. Шиптура, виконав отець Василь Павлик-молодший.

Доброго слова заслуговують читці Наталія Козак (Виноград), Надія Куничак (Коршів), Іванна Боднар (Голосків), Наталія Мосійчук (Казанів).

Завершили програму господарі — піснями про Степана Бандеру "Україні слава", "Українці", "Коли козакові сурма заграє" у виконанні хорового колективу та вокально-хореографічною композицією "Козацькому роду нема переводу" у виконанні народного аматорського ансамблю пісні і танцю "Прикарпаття" (керівники Ярослав Лесюк, Мирослав та Людмила Марцінківи, Володимир Гринів).

Усі названі номери будуть представлені на гала-концерті у грудні. Іншим керівникам закладів культури, а саме: Грабича, Ворони, Скопівки, Закрівців, Струпкова, Жукотина треба наполегливіше працювати з аматорами, щоб досягти відповідних результатів.

Автор: Ганна НЕПИЙВОДА, завідувачка центру КОР і НТ відділу культури і туризму РДА, "Вільний голос"
Обговорити на форумі