друкувати


Про БАНДЕРУ — по-англійськи

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-11-28 11:52:20

Методичне об’єднання вчителів англійської мови Коломийського району під керівництвом методиста райво О.Боєчко уже вкотре практикує виїзні семінари. Вчителям подобається така форма роботи, адже вони мають змогу відвідати визначні місця свого краю, розширити кругозір, а класні керівники — ще й запозичити маршрути для екскурсій з учнями.

Поскільки невдовзі Україна відзначатиме 100-річчя з дня народження Степана Бандери, вчителька англійської мови Грабицької ЗОШ І-ІІ ст. О. Глушкевич організувала поїздку до села Старий Угринів у музей Бандери. Дорога була неблизькою, але осінь потішила нас теплим сонячним днем і сприяла бадьорому настроєві.

Почалася екскурсія з виступу учнів Грабицької школи, які коротко розповіли про життєвий шлях провідника ОУН англійською мовою. Детальніше про визначну особистість ми довідались від екскурсовода музею. Оглянувши експозиції і вислухавши цікаву розповідь, ми повертались додому, сповнені вражень. Найбільше привернули увагу своєрідна архітектура та сучасне оформлення музею. Не залишили поза увагою воскові фігури С. Бандери та його батька-священика, а також макет карти України, що "завис" у повітрі між поверхами.

На виході з музею бажаючі змогли придбати літературу та листівки на пам’ять про відвідини. Музей також готується до ювілейної дати, біля нього все ще тривають реставраційні роботи. Планується оновити територію, на якій розміщені пам’ятник та хата, де народився Бандера.

Автор: Оксана ГАВРИЛЮК, учителька Сопівської школи, "Вільний голос"
Обговорити на форумі