друкувати


Молодь проти корупції: чи можливо осягнути неосяжне

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-11-27 12:14:03

Підійшов до завершення проект "Молодь проти корупції", що реалізувався в Коломиї в рамках всеукраїнського проекту "Сприяння активній участі громадян у протидії корупції в Україні "Гідна Україна", що виконується компанією МSI (США) у партнерстві з українськими організаціями за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та Корпорації Виклики Тисячоліття (МСС).

Півтора року проминуло у сумнівах, тренінгах, зустрічах, а подекуди і в далеко заопівнічних понаднормових робочих днях. Як підтверджуючий результат кропіткої діяльності, - підготовлені десятки сторінок аналітичних матеріалів, приведені у відповідність стоси різноманітної документації, здійснена суттєва робота серед мешканців регіону. А що ж далі?

Логічними постають питання: чи насправді все це настільки важливо і для кого, які наслідки здійснені заходи матимуть на перспективу, чи не пропадуть затрачені зусилля марно?

Вочевидь, відповідь на цю риторику кожен з учасників проекту віднайде не в документах, а насамперед у собі. Збагатившись досвідом та новими переконаннями, кожен взяв для себе частку раніше невідомого. Хтось відкрив, що корупція нездоланна "в принципі", однак з нею можна успішно боротись, дехто обрав це негативне явище об‘єктом протидії, інші просто набрались сміливості і вголос заявили, що відмінні від загалу і відкрито виступають за чесність, відкритість та справжні знання.

Саме це, з погляду організаторів, є справжнім результатом – кращі зміни в світогляді молодих людей, здобуття ними більшої особистої свободи і розвиток самосвідомості, прагнення до досконалості тощо. Погодьтеся, адже саме в такий спосіб культивуються паростки сильної державності та патріотизму.

Автор: Ірина БАБІНСЬКА, Коломийський Молодіжний Центр
Обговорити на форумі