друкувати


Державтоінспектори невблаганні

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-11-26 10:32:16

Державтоінспекція Івано-Франківщини закликає водіїв транспортних засобів не провокувати працівників міліції на порушення законності в роботі шляхом пропонування хабара за не складання протоколу про адміністративне правопорушення.

Співробітники ДАІ у таких випадках будуть не тільки невблаганними, але й документуватимуть спроби давання хабара. Зауважуємо, що чинним законодавством передбачена кримінальна відповідальність як за одержання хабара, тай і за його давання. Щоб не виникало такого роду ситуацій, водіям найкраще дотримуватися правил дорожнього руху, а в разі допущення порушення усвідомлювати те, що працівники дорожньо-патрульної служби виконують свої службові обов’язки з забезпечення порядку на дорогах.

Зрештою, по мірі того, як ситуацію на автошляхах дедалі більше відстежують технічні засоби, спроби правопорушників "домовлятися" з інспектором втратять будь-який сенс. Своєю чергою, керівництво УДАІ і відповідні служби обласного управління міліції уважно стежать за роботою працівників дорожньо-патрульної служби з метою недопущення фактів хабарництва.

За останню добу задокументовано 3 факти, коли порушники правил дорожнього руху за нескладання протоколів пропонували працівникам ДАІ хабарі сумою від 50 до 200 гривень, повідомляє ЦЗГ УМВС України в Івано-Франківській області.

Обговорити на форумі