друкувати


Пора реєструвати моторолери

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-11-25 01:31:22

Державтоінспекція нагадує громадянам, які мають у власності моторолери, що згідно з розпорядженням Івано-Франківської обласної державної адміністрації від 1 жовтня 2008 року, ці транспортні засоби (в тому числі з робочим об’ємом двигуна до 50 см. куб.) підлягають реєстрації з подальшою видачею талону та картки водія мопеда. Це зумовлене тим, що деяка частина дорожньо-транспортних пригод стається з участю водіїв мопедів і нерідко з їхньої вини.

Лише за минулий тиждень з участю моторолерів зареєстровано 3 ДТП, внаслідок чого 2 людей травмувалися, а один водій мопеда загинув. Зокрема, у Ворохті водій мопеда, не впоравшись з керуванням, з’їхав з проїжджої частини дороги і отримав смертельні тілесні ушкодження.

В даний час один з факторів, який впливає на умови керування мопедом, є погода. Відтак працівники ДАІ радять водіям моторолерів в шоломах бути надзвичайно уважними на дорозі. Державтоінспекція звертається до всіх водіїв мопедів зареєструвати свій транспортний засіб і пройти курс лекцій з правил дорожнього руху, повідомляє ЦЗГ УМВС України в Івано-Франківській області.

Обговорити на форумі