друкувати


Сайт УДАІ демонструватиме зафіксовані порушення правил дорожнього руху

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-11-24 10:30:01

Місце, дата, час, номер машини і вид порушення на дорозі – уся ця інформація незабаром буде розміщуватися на новому сайті Управління Державтоінспекції УМВС України в Івано-Франківській області, розробка якого підходить до завершення. На цьому сайті будуть розміщуватися не звичайні фотографії, а відеоматеріали в реальному режимі.

За словами керівника УДАІ УМВС полковника міліції Михайла Кизимишина, таке нововведення допоможе уникнути будь-яких непорозумінь чи скарг на працівників ДАІ з боку водіїв, чиї порушення задокументували технічні засоби фото- та відеофіксації. Кожен з водіїв матиме можливість зайти на цей сайт і на власні очі переконатися у тому, яким чином і де він допустив правопорушення. На автошляхах області буде встановлено близько півсотні засобів фіксації, частина з них вже працює. Вони встановлені насамперед в місцях найбільшої концентрації дорожньо-транспортних пригод та великих перехрестях. Таким чином водії, які переглянуть сайт, не зможуть ухилитися від сплати штрафів за допущені правопорушення.

Державтоінспекція області відзначає, що протягом першого тижня дії нового законодавства щодо застосування жорстких штрафних санкцій до правопорушників, учасники дорожнього руху стали значно законослухнянішими і дисциплінованішими.

Відеоматеріали з зафіксованими порушеннями Правил дорожнього руху зберігатимуться на сайті УДАІ впродовж 30 днів. Цього часу достатньо, кажуть інспектори ДАІ, щоб сплатити штраф або оскаржити дії дорожніх патрулів у тому разі, якщо порушники не згідні з причиною складання адміністративного протоколу, повідомляє ЦЗГ УМВС України в Івано-Франківській області.

Обговорити на форумі