друкувати


Підсумки роботи Коломийської ОДПІ за 10 місяців

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-11-24 10:23:03

Зусиллями працівників Коломийської ОДПІ за 10 місяців 2008 року до Зведеного бюджету забезпечено надходження коштів у сумі 110,1 млн. грн., що на 32,2 відс. перевищує рівень минулого року, з них до Державного бюджету – 43,6 млн. грн., що на 26,4 відс. перевищує збір минулого року і складає 105,1 відс. доведеного завдання. Відділом податкового контролю юридичних осіб ОДПІ з початку року проведено 57 комплексних документальних перевірок. До сплати у Зведений бюджет донараховано 2,2 млн. грн., стягнуто 1,2 млн. грн. Майже на 1 млн. грн. зменшено від‘ємне значення об‘єкту оподаткування по податку на прибуток. Зменшено заявлений до відшкодування податок на додану вартість на 0,3 млн. грн.

Одним з важливих напрямків у роботі підрозділу оподаткування фізичних осіб є виявлення неоформлених найманих працівників. Так, за 10 місяців 2008 року спільною робочою групою (за участю працівників управління пенсійного фонду, управління праці та соціального захисту населення, міськрайонного центру зайнятості) виявлено 319 неоформлених працівників, залучено до оподаткування 76. До місцевого бюджету надійшло податку з доходів фізичних осіб 21 тис. грн. Результатом проведеної роботи є передача відповідних матеріалів до правоохоронних органів, у тому числі й органів прокуратури – усього – 5 СПД.

З початку року відділом оперативного контролю інспекції проведено 211 перевірок СПД-фізичних і юридичних осіб, застосовано фінансових санкцій 316,4 млн. грн. Найчастіше зустрічаються порушення у суб'єктів підприємницької діяльності, які здійснюють торгівлю алкогольними напоями і тютюновими виробами. Проведено 198 таких перевірок, застосовано фінансових санкцій на загальну суму 260,9 тис. грн. У ході перевірок встановлені порушення стосовно:
- не проведення розрахунків через реєстратори розрахункових операцій;
- здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами без наявності відповідних ліцензій;
- невідповідності наявних коштів на місці проведення розрахункових операцій сумі, зазначеної в денному звіті РРО;
- здійснення розрахункових операцій у сфері послуг без придбання торгових патентів; за цінами вищими за максимальні роздрібні ціни на тютюнові вироби встановлені виробником, повідомляє Коломийська ОДПІ.

Обговорити на форумі