друкувати


Улюблена справа — пісня

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-11-24 10:10:03

Нещодавно відбувся фестиваль стрілецької та повстанської пісні чоловічих аматорських хорових колективів, присвячений 100-річчю від дня народження Степана Бандери та 66-річчю від дня створення УПА в селі Рожнів Косівського району, в якому взяли участь 13 колективів з нашої області.

Свою майстерність продемонстрував чоловічий вокальний ансамбль Будинку культури села Лісний Хлібичин, керівник Іван П’ятничук, який є директором Будинку культури, а також керівником народного аматорського ансамблю сопілкарів.

Іван Романович активно працює на ниві культури: учасники художньої самодіяльності неодноразово ставали переможцями районних, обласних та міжнародних фестивалів і конкурсів, у своїх аматорів виховує патріотичний дух справжніх українців, дбає про відродження народних традицій, збереження забутих обрядів та звичаїв свого села. Безперечно, така активна громадська діяльність забирає дуже багато часу, а ще домашні справи, клопоти... Але Іван П’ятничук не зупиняється на досягнутому і постійно працює над удосконаленням свого творчого "я", адже ще змалку улюбленим заняттям вважає музику.

Палка любов до музики, пісні поєднала усіх аматорів — учасників фестивалю, котрі сонячного осіннього дня зібралися, щоб вшанувати українською піснею великих борців за волю України, бо наш народ об’єднує три головні чинники: національне мистецтво, віра в Бога і любов до України.

Автор: Жанна РОМАНЮК, методист центру КОР і НТ, "Вільний голос"
Обговорити на форумі