друкувати


"Нафтохімік Прикарпаття" планують зупинити на початку грудня

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-11-20 03:18:36

Мільярдер І.Коломойський пригрозив зупинити на початку грудня свої нафтопереробні заводи в Надвірній і Дрогобичі, якщо уряд не виконає його вимоги — продовжити дозвіл на виробництво дизпалива низької якості та негайно погодити договір з азербайджанською компанією "SOCAR" на постачання каспійської нафти через нафтогін "Одеса - Броди" в аверсному режимі.

Про це повідомила газета "Дело". Без каспійської сировини "Нафтохімік Прикарпаття" і "Галичина", як запевняє власник, не можуть далі працювати. Внаслідок їх зупинки роботу може втратити близько 3,5 тис. людей. Тим часом у Мінпаливенерго відповідальність за продовження дозволу на випуск низькоякісного палива перекладають на Держспоживстандарт. А аверс нафтогону залежить від рішення уряду Ю. Тимошенко.

ВАТ "Укрнафта", яку також контролює група "Приват" в листопаді-грудні місяці цього року планує скоротити чисельність свого колективу на 10%. На території Івано-Франківської області розташовані декілька структурних підрозділів цього товариства: НГВУ "Долинанафтогаз", НГВУ "Надвірнанафтогаз", Прикарпатське управління бурових робіт, Долинський газопереробний завод, Долинське тампонажне управління та ряд інших, повідомляє Галичина.

Обговорити на форумі