друкувати


На Прикарпатті добровільно здали 123 одиниці зброї і 229 боєприпасів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-11-20 10:36:33

З першого листопада і до завершення місяця органи внутрішніх справ проводять акцію доброї волі щодо громадян, у власності яких з певних причин чи обставин є незареєстрована зброя, набої чи вибухові матеріали.

Станом на 17 листопада на Івано-Франківщині в органи міліції добровільно здано 123 одиниці зброї і 229 боєприпасів до зброї та спеціальних засобів. Прикметно, що 21 мешканець краю свідомо позбувся незареєстрованих мисливських рушниць і гвинтівок, які дотепер перебували в незаконному обігу. Люди водночас позбулися й неприємностей, які могли б бути у такому разі, якби правоохоронці вилучили зброю у примусовому порядку. Наразі найбільше (по 5 одиниць) незареєстрованої мисливської зброї добровільно видали мешканці Долинського району та Івано-Франківська, три мисливські рушниці добровільно видано у Рожнятівському районі. У Городенківському районі 26-річний чоловік під час сільськогосподарських робіт поблизу свого помешкання виявив 3 гранати часів війни і негайно викликав на місце знахідки правоохоронців.

За цей же період в органах міліції зареєстровано і видано дозволи на легальне володіння мисливською і газовою зброєю п’ятьом громадянам, які перед тим добровільно здали незареєстровану зброю. Попри це співробітники міліції продовжують виявляти і вилучати нелегальну зброю, власники якої досі не усвідомлюють її небезпеки і порушують чинне законодавство. До прикладу, у Надвірнянському районі в ході проведення санкціонованого обшуку в садибі 30-річного чоловіка було виявлено і вилучено 2 незареєстровані мисливські рушниці. У цьому ж районі до кримінальної відповідальності притягується 39-річний чоловік, який незаконно зберігав обріз мисливської рушниці. У Калуші кілька днів тому затримано 31-річного місцевого мешканця, в якого міліціонери вилучили саморобний вогнепальний пристрій, повідомляє ЦЗГ УМВС України в Івано-Франківській області.

Обговорити на форумі